Lviv Open Lab запрошує на цикл подій до Дня Незалежності

  • 13.08.2022, 11:59
  • Соломія Григор’єва
Молодіжний простір Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 5) розпочинає цикл подій до Дня Незалежності України. Основна тематика усіх запланованих подій – наука та Україна: популяризатори науки та українські вчені будуть розповідати усім охочим про те, якими науковими досягненнями можна пишатися і про що розповідати знайомим іноземцям, і не тільки.

15 серпня о 17:00 відбудеться лекція від Дарки Озерної, відомої біологині, наукової журналістки, авторки книжок про харчування. Назва лекції – «П'ять історій про науку, війну і життя». Спікерка цікаво розповість про вакцину від тифу, яку розробили у Львові, чи медичні новації британців часів Кримської війни.

19 серпня о 17:00 запланована подія «(Британські) українські вчені довели» – про науку від першої особи, тобто самих науковців. Вони розкажуть, як і чому українська наука є живою і чим займаються українські науковці. Тут можна буде почути більше про антибіотики, п'явки, змії, Антарктику, наукові колекції, геноми, протиотруту, еволюцію, птахів та пандемію.

24 серпня о 15:00 – подія про не нудну науку «Синьо-жовта хімія» з Миколою Лехновським. На події покажуть низку захоплюючих хімічних експериментів, аби довести, що в Україні наука не лише теоретична, але й практична.

Участь у всіх заходах безкоштовна. Зареєструватися на події можна за посиланням: https://forms.gle/WrkrW7m3og4vRSwYA