Куп’янська громада отримала комунальну техніку від Львова

  • 31.01.2023, 11:03
  • Пресслужба ЛМР
Львів подарував Куп’янську, що на Харківщині, три одиниці комунальної техніки – автомобільний кран, екскаватор (JCB) і вантажний автомобіль МАЗ. Ця техніка прибула до міста і вже використовується в роботі. Про це повідомив Андрій Беседін, начальник Куп’янської міської військової адміністрації.

«Подаровану техніку ми взяли на облік в комунальні підприємства, та вже почали використовувати на благо жителів громади. Зокрема, автомобільний кран, екскаватор передані водоканалу. Наше місто кожен день стоїть на межі – постійні обстріли, пошкоджена інфраструктура. Тому отримана техніка є конче потрібною саме зараз.

Дякуємо Львівському міському голові Андрію Садовому, депутатському корпусу та мешканцям Львова за підтримку та допомогу Куп'янській громаді! Разом до Перемоги», - написав у себе на фейсбук-сторінці Андрій Беседін, керівник Куп’янської міської військової адміністрації.

Нагадаємо, вкінці грудня 2022 року мер Львова Андрій Садовий відвідав міста на сході України, які постраждали від російської агресії. Зокрема, тоді мер відвідав і Куп‘янськ. Це місто окупували 27 лютого, в ньому 60% адміністративних будинків знищено, а міський голова зник.

«Голови Куп’янської районної та міської військових адміністрацій злагоджено та чітко виконують свої обов’язки, незважаючи на постійні обстріли. Тому ми домовились з ними, що від імені громади Львова допоможемо та передамо Куп’янську потрібну їм техніку», - розповідав мер Львова Андрій Садовий.

Відтак після цієї поїздки у Львові прийняли рішення про безоплатну передачу з власності Львівської міської територіальної громади у власність Куп'янської міської військової адміністрації комунальної техніки, необхідної для відновлення інфраструктури цього міста.

«Ми передати три одиниці техніки, які були на балансі нашого “Львівтеплоенерго” Куп’янську. Радіємо, що техніка вже у них і вже використовується за призначенням. Тільки разом, підтримуючи один одного, зможемо вистояти і перемогти», - каже Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.