У Львові вшанували пам'ять жертв Скнилівської трагедії

  • 27.07.2023, 12:33
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні, 27 липня, минає 21-ша річниця авіакатастрофи на військовому летовищі «Скнилів». Пам’ять загиблих вшанували спільною молитвою та покладанням квітів.

фото з архіву, автор: Олександр Мазуренко

Спершу у храмі Воскресіння Христового УГКЦ відбулось поминальне Богослужіння, та опісля родичі загиблих поклали квіти до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії на аеродромі.

До слова, місто уже не перший рік фінансово підтримує людей, які постраждали чи втратили рідних у цій авіакатастрофі. Цього року по 2 тисячі гривень допомоги отримали 55 людей: з бюджету Львівської громади на це скерували 110 тисяч гривень. Цю допомогу надають у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ.

Довідка

Скнилівська трагедія – аварія, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Через падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів, загинуло 77 людей: серед них 28 дітей. Постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.