Овочі, квіти, пряні трави і навіть кавуни: що росте на городах мешканців модульного містечка

  • 02.08.2023, 16:56
  • Пресслужба ЛМР
Огірки, помідори, капуста, картопля, буряки, кабачки, баклажани, салат, м'ята, декоративні рослини та навіть кавуни – усе це виросло на грядках мешканців модульного містечка "Маріяполіс" у Львові. Мешканці самі споживають вирощену власноруч городину.

фото: ГО «Плато»

У модульному містечку «Маріяполіс», що на Сихові у Львові, у розпалі сезон городництва. У 14 дерев’яних грядках, які мешканці разом з представниками Львівської міської ради та активістами ГО «Плато» посадили навесні, ростуть овочі, квіти і навіть кавуни.

«Городи та клумби у мешканців містечка дуже гарні. Одні використали ці ділянки землі для городини, інші посіяли пряні трави, які додають у їжу і також вони відлякують комах, а решта висадили квіти: чорнобривці, фіалки, лілії.

На городах маємо рясний урожай. До нас навіть пані підходила і просила забрати черговий урожай, бо каже, що вже не може стільки з’їсти тих кабачків», – розповідає адміністратор містечка Віктор Габітов.   

Окрім дерев’яних блоків піднятих грядок, мешканці облаштували собі додаткові саморобні земельні ділянки, які здебільшого використали для клумб.

«Головна функція цих грядок полягала в тому, щоб люди могли зайняти себе чимось, мати втіху від процесу вирощування власної городини. Переважно цим займаються ті, хто і вдома вирощував городину. Тож це можливість відволіктися, посадити і доглядати», – додав Віктор Габітов.

фото: ГО «Плато», адміністрації містечка