До Львова приїхав колишній мер міста Пало-Альто з Кремнієвої долини та зустрівся з Андрієм Садовим

  • 30.09.2023, 18:10
  • Пресслужба ЛМР
Мери двох міст дискутували на панелі “Від Львова до Пало-Альто: Як розвивати технологічний оазис в місті”, яка відбулася сьогодні, 30 вересня, у межах IT Arena. Модерував дискусію засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS) Павло Шеремета.

Фото - Роман Кайман

«10 років у Львові відбувається IT Arena. Це подія про найновіші технології у різних сферах життя. У 2022 році все різко змінилось — ми стали свідками несправедливої повноцінної війни проти українців. Для Львова ми обрали нове завдання — дати порятунок тим, хто цього потребує. Порятунок у прихистку та порятунок у лікуванні. Минув рік,  як у Львові запрацювала протезна майстерня. Починалось все з однієї невеликої кімнати, а вже зараз - це сучасна лабораторія площею 250 м². В Україні 90 тисяч людей потребують протезів. Нові технології ми тепер застосовуємо у медицині, це теж про ІТ.

Всі ми в очікуванні перемоги. Спочатку маємо звільнити території, а потім відбудувати все зруйноване. Ми маємо великий людський потенціал, у місті багато кластерів, та найцінніше, що у нас є - це люди. Після перемоги ці люди підніматимуть економіку та нашу країну», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Натомість Патрік Берт, який тричі був мером економічного центру Кремнієвої долини міста  Пало-Альто, розповів учасникам форуму, як реагували його американські друзі на новину,  що він їде до Львова, в країну, у якій зараз війна.

«Я відповів, що пишаюсь цим, бо Україна зараз у центрі уваги всього світу. 50 років тому до Кремнієвої долини з'їжджалось чимало людей. Люди приїжджали, наші університети розвивались і різноманітна культура стала нашою сильною стороною. До нас з’їжджались зі всього світу.  Так, як до Львова з’їжджаються українці. Варто скористатися людським ресурсом. Люди обмінюватимуться думками, ідеями, велика кількість айтішників у вашому місті допомагатиме місту. Не варто повторювати досвід нашого міста, бо це було 50 років тому. Ви живете в інший час і за інших умов. Але підходи залишаються ті самі. Я вірю у вас та у вашу перемогу», — сказав СEO Acteron, член ради Пало-Альто Патрік Берт.

Довідка

IT Arena – одна з найбільших технологічних подій України, яка щороку є місцем зустрічі інвесторів, стартапів, міжнародних компаній, делегацій та лідерів української ІТ-індустрії. Цього року конференція світового рівня відбувається у Львові вдесяте. За 10 років проведення заходу тут виступили понад 800 спікерів із різних куточків світу, а відвідали його понад 25 тисяч учасників.

Цьогоріч IT Arena розпочалась 29 вересня і триватиме до неділі, 1 жовтня. Події одночасно відбуваються на трьох найбільших локаціях: у Львівській національній опері, в театрі Марії Заньковецької та в Національному музеї імені Андрея Шептицького та воркшопи на десятках додаткових локаціях довкола площі Ринок та прилеглих вулицях.

Фото — Роман Кайман для Львівської міської ради