Львів зупинився у хвилині мовчання на знак пошани і вдячності усім захисникам і захисницям України

  • 01.10.2023, 10:38
  • Марія Демчина
Сьогодні, 1 жовтня, о 09:00 місто завмерло у загальнонаціональній хвилині мовчання – аби вшанувати пам’ять усіх, хто віддав своє життя в боротьбі за Україну, і подякувати тим, хто продовжує боронити нашу країну від російських окупантів. Саме в цю хвилину з усіх міських храмів лунали передзвони.

фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

На площу біля пам’ятника Тарасові Шевченку на хвилину мовчання прийшли курсанти військових підрозділів, які функціонують у місті, а також військові капелани та духовенство, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста.

До хвилини мовчання долучився і громадський транспорт. Всі міські автобуси, трамваї та тролейбуси зупинилися на одну хвилину на найближчих зупинках. А на зовнішніх табло електротранспорту марки «Електрон» замість номера маршруту та напряму руху з'явилося гасло «Герої не вмирають!».

Також до акції долучилися і храми міста: впродовж хвилини церкви били у дзвони.

Водночас, у цей час у Сихівському районі стався технічний збій у системі оповіщення, тому з одного гучномовця було чути повідомлення про чадний газ. Тож у мешканців просять вибачення. «Оповіщення вмикається автоматично. Цього разу програма підвантажила невірний файл до одного гучномовця, тому помилкове повідомлення прозвучало лише на одній будівлі району», - пояснили у Сихівській районній адміністрації.  

Зазначимо, цього року, через реформу церковного календаря, Україна вперше відзначає нову дату Дня захисників і захисниць України та свята Покрови Пресвятої Богородиці – 1 жовтня (раніше було 14 жовтня).

фото Романа Балука для Львівської міської ради та Львівелектротрансу