Військовий одружився у львівській Ратуші (відео)

  • 23.02.2024, 15:36
  • Пресслужба ЛМР
Військовий Назар Лемець одружився з своєю обраницею Анжелікою у стінах Львівської міської ради. Він — працівник Львівської міської ради, проте вже два роки захищає країну у лавах Збройних сил України. Наречений лише минулого тижня вирвався з Авдіївки, також воював на Київщині і поблизу Запоріжжя. З одруженням молодят привітав міський голова Львова та їхні рідні.

фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Назар пішов на передову добровольцем з перших днів повномасштабного вторгнення.

«23 лютого ми якраз з Анжелікою сиділи вдома, було все добре, а 24 – почалась війна. Вирішив відправити дружину за кордон, вона пожила 3 місяці в Італії, а я мобілізувався. Поїхав в Київ, потім в Запоріжжя і там вже продовжив службу в нашому третьому полку.

Останній наш контрнаступ — історична ділянка в Запоріжжі, де ми почали працювати. А також в Авдіївці були до останніх днів», – розповів Назар.

Наречена, львів’янка Анжеліка, каже, що найважче – чекати Назара.

«Справді дуже важко звісно, але я себе заспокоюю тим, що я знаю, що він повернеться, він знає, що робить, він нікого не залишить у біді і сам вийде з будь-якого пекла. Я просто в ньому впевнена і знаю, що все буде якнайкраще», – каже наречена.

Те, що молодята вирішили взяти шлюб саме у Ратуші, почесно для міста, певнить міський голова Львова Андрій Садовий.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Назар не просто наш працівник, це львів’янин, який останні два роки на фронті. Буквально нещодавно вийшов з Авдіївки і коли я взнав, що він хоче одружитися з Анжелікою, ми їх запросили сюди. Для нас це честь тут, в стінах Ратуші, їх одружити, щоб вони отримали такий новий поштовх в своєму житті. Вони молодці, вони вірять, мають силу, люблять одне одного і Україну. На таких людях тримається наша держава», – каже Андрій Садовий.

Зазначимо, до урочистої події долучився мер міста Канни Давід Ліснар разом із делегацією, які прибули до Львова напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росіян. Саме це французьке місто допомогло Львову в розбудові екосистеми UNBROKEN: йдеться про медичну та фінансову підтримку в розмірі 150 тисяч євро.

Відео для журналістів тут.

відео Максима Гнипа для Львівської міської ради

фото Романа Балука для Львівської міської ради