Завтра Львів попрощається із захисником Іваном Колодійчиком

  • 17.05.2024, 17:26
  • 857
  • Пресслужба ЛМР
У суботу, 18 травня, Львів попрощається з військовослужбовцем Іваном Колодійчиком, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка захисника

Іван Колодійчик (23.06.1999-27.04.2022) Уродженець міста Борислав Львівської області.  

Навчався у Бориславському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4 імені Стефана Коваліва, згодом вступив до Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Здобув вищу військову освіту на кафедрі підготовки спеціалістів військової розвідки у Військовій академії м. Одеса.

Мріяв працювати у підрозділах Служби безпеки України. Активно займався спортом, особливо захоплювався плаванням. За словами рідних, був надзвичайно цілеспрямованим та прагнув бути корисним для своєї країни.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Побратими Івана Колодійчика кажуть, що він був лідером, безстрашним і всюди першим, виконував надскладні завдання, вів за собою інших та турботливо ставився до підлеглих.

У Героя залишилися батько та три тітки.