Львівським військовим передали чотири прилади протидії ворожим дронам

  • 02.02.2023, 13:50
  • Пресслужба ЛМР
Чотири прилади захисту від ворожих безпілотників передали сьогодні для 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Системи, які глушать ворожі дрони, – українського виробництва. Вартість чотирьох приладів - 16 тис. доларів. Їх придбав для військових львівський підприємець Володимир Женчак. Міський голова Андрій Садовий подякував благодійнику за підтримку наших захисників.

фото: Роман Балук

Система «антидрон» – це засіб протидії БПЛА у вигляді ручної зброї, завдання якої - пригнічувати канали управління, супутникову навігацію та передачу даних між оператором і безпілотником. Такі методи можуть знерухомити та знищити ворожий дрон.

Діапазон їх роботи – 1-2 тис. м. Однак, як зазначає виробник, найбільшу ефективність прилад показує в радіусі 700-800 м до цілі. Вага однієї системи – 1,5 кг. Працює при температурі від -20С до +75С, від 40 хвилин до 2-х годин.

Додамо, місто своєю чергою постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку львівських військових, які захищають Україну від російських загарбників: окремих 80-ї десантно-штурмової бригади та 24-ї механізованої бригади імені короля Данила, 125-ї та 103-ї бригад територіальної оборони. 

Загалом від 24 лютого з податків львів'ян захисники отримали допомоги на понад 185 мільйонів гривень. Це пошиття форми, закупівля генераторів резервного живлення, засобів звʼязку, бронежилетів, технічного та операційного забезпечення, пального тощо.

фото: Роман Балук