Мерія Львова передала військовим розвідувальні безпілотні комплекси «МАРА»

  • 04.05.2023, 15:06
  • Пресслужба ЛМР
Львів підтримує захисників. Завдяки податкам містян, мерія передала військовим три розвідувальні безпілотні авіаційні комплекси «МАРА», які активно використовують на фронті. Вони – українського виробництва, дуже малі, легкі та зручні у користуванні.

фото: Роман Балук

Зокрема, раніше місто передало військовим один такий безпілотний комплекс, а сьогодні – ще два. Вартість одного безпілотника – 1,3 млн грн.

«МАРА» – це безпілотна система, розроблена для пошуку об'єктів та ведення відеоспостереження вдень та вночі на відстані до 30 км. Його в Україні виробляють з 2015 року, а з 2017 року – застосовують в бойових операціях. Як розповіли інженери-засновники компанії, цей комплекс дуже малий і легкий, його злітна вага – лише 2,5 кг. Він обладнаний малошумною електричною силовою установкою та не потребує злітної смуги. Також перевагами є тривалість польоту: може пролітати до 120 км за дві години.

Зазначимо, місто постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських загарбників. Цього року у міському бюджеті Львова на підтримку військовослужбовців передбачили 500 млн грн.

фото: Роман Балук