Ті, хто підпишуть у Львові контракт із десантно-штурмовими військами чи з морською піхотою, отримають від міста 50 тисяч гривень (відео)

  • 12.01.2024, 10:21
  • Пресслужба ЛМР
Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 січня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Одноразову виплату у розмірі 50 000 грн виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської міської територіальної громади та підписав контракт з військовими частинами десантно-штурмових військ та морською піхотою. 

«Це перший крок, який ми можемо зробити. Звичайно, є багато проблем як в місті, так і в країні. Але кожне місто має, у першу чергу, думати про тих, хто на передовій. Нема сьогодні іншого пріоритету, крім захисту суверенітету нашої держави. Тож якщо є дівчата і хлопці, які мають намір стати добровольцями в конктретних військах, маємо їх підтримати. Це те найменше, що можемо зробити», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Ці війська мають специфічні завдання – «проламувати» оборону ворога. «Тож якщо туди люди приходитимуть самі, усвідомлено, то від міста така мотивація є дуже важлива. Ми не очікуємо одразу великих результатів, але це вже щось», – пояснює начальник Галицько-Франківського Центру комплектування Львова, полковник Сергій Кучинський.

Представник Міністерства оборони України Олексій Бежевець теж наголошує на тому, що «усі засоби, які дозволяють належним чином комплектувати сили мотивованими людьми – це прекрасно, і такі ініціативи від міста є добрими».

Управління соцзахисту  Львівської  міської ради вже працює над порядком надання одноразової виплати, і на найближчому пленарному засіданні сесії це питання розглянуть депутати.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради