У Львові запрацював центр рекрутингу 93-ї бригади «Холодний Яр» (відео)

  • 26.06.2024, 14:26
  • 173
  • Пресслужба ЛМР
93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр», у співпраці з Львівською міською радою, відкрила свій перший рекрутинговий центр – у Львові. Сюди можна прийти і дізнатися більше про службу у бригаді, про всі актуальні вакансії, а також самому обрати бажану професію у війську.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Бригада «Холодний Яр» однією з перших стала на захист України від російських окупантів у 2014 році. Її бійці першими застосували Байрактар на полі бою, першими взяли в полон російських окупантів 24 лютого 2022 року, і першими проривали російський фронт під час Харківського контрнаступу.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Зараз бригада шукає діловодів, водіїв, кухарів, пілотів дронів, інженерів, розвідників, артилеристів і танкістів, а також інших фахівців. Тому запрошують усіх охочих долучатися до війська.

«Кожен охочий може ознайомитися з переліком вакантних посад і обрати ту роботу, до якої лежить душа або є відповідні навики і бажання. Найголовніше – це бажання. Зараз війна змінюється, зростає технологічність ведення бою, відповідно і зростають вимоги до навченості персоналу. Тому високотехнологічні професії, такі як фахівець безпілотних систем, інженер, навіть ІТ-фахівці зараз дуже потрібні у бойових бригадах, оскільки вони займаються опрацюванням прошивок для безпілотних систем, розробкою програм, які забезпечують виконання функцій тієї чи іншої безпілотної системи. Тому всіх фахівців будь-яких професій запрошую до нашого центру, від вас – бажання захищати країну, а професію і посаду ми вам підберемо.

Найефективніше – прийти до центру, побесідувати з наших фахівцем, заповнити анкету, і потім прибути до нас у частину і вже звідти поїхати на навчання для проходження базової підготовки, після чого прийти у підрозділ, з яким знову розпочати колективну підготовку і навчання працювати в команді», - пояснив керівник 93-ї бригади «Холодний Яр» полковник Павло Паліса.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Особливістю центру буде те, що він також забезпечуватиме комунікацію між командуванням бригади та родинами військових, тобто буде соціально орієнтованим.

«Тут можна прийти і отримати інформацію про вакансії, але також для тих, хто служить чи проходить тут лікування – це, фактично, рідний дім у Львові, куди можна прийти і поспілкуватися, попити чаю, отримати довідкову інформацію. Загалом, коли йдеться про підтримку Збройних сил, це для нас пріоритет, і нічого іншого в часі війни у пріоритеті бути не може. Тому допомагати – це наш обов’язок», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Центр рекрутингу діє на вул. Генерала Чупринки, 38, із 09:00 до 17:00. Контакти: з питань рекрутингу – 0660651021, Recruiting@93ombr.army; зв’язок з бригадою – 0674590439, Support@93ombr.army.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Нас називають бригадою кіборгів, рекордсменами російського лендлізу та найвправнішими пілотами дронів, і кожен може стати частиною цієї легенди. Наша бригада названа на честь холодноярських повстанців: це були звичайні люди, що покинули нормальне життя та стали до бою за вільну Україну. Вони роками тримали в страху значно краще озброєних більшовиків, і від початку війни працює на найгарячіших напрямках, тому я дякую воїнам за їхню стійкість, сміливість і відданість справі. Ми теж певні: незалежно від того, хто ми у цивільному житті, захищати свою землю та робити подвиги може кожен», - додав командир бригади полковник Павло Паліса.

До слова, загалом у Львові діє уже 6 центрів рекрутингу, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії та поспілкуватися з представниками бригад. Це: центр рекрутингу української армії, бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, батальйону «Вовки Да Вінчі» та 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради

фото Романа Балука для Львівської міської ради