Британець планує велосипедом проїхати з Лондона до Львова, щоб зібрати кошти на розмінування України (відео)

  • 27.02.2023, 16:24
  • 1061
  • Пресслужба ЛМР
Том Хашемі (Tom Hashemi) генеральний директор компанії Cast From Clay, яка працює у Лондоні та у Львові, хоче здійснити велосипедну подорож через всю Європу, щоб зібрати кошти на розмінування території України.

Фото - castfromclay

«Я збирають здійснити велозаїзд із Лондона до Львова. Це близько 2000 кілометрів. Я робитиму це для того, щоб зібрати кошти на розмінування української території. Моя компанія працює і в Лондоні, і у Львові, тому такий маршрут є невипадковим.

Впродовж року великої війни ми неодноразово підтримувати Україну: донатили кошти, висилали медикаменти. Велозаїзд – це ще один крок, який я можу і хочу зробити для України. Я почув від української депутатки Лесі Василенко про проблему із замінуванням, від якої часто страждають, помирають діти. Я маю 5-річного сина, тому ця проблема мене особисто дуже зачепила.

Моя ідея має кілька цілей. Перша – зібрати 20 тисяч фунтів, що достатньо, щоб видалити близько 40 нерозірваних мін, снарядів і уникнути шкоди, яку вони можуть завдати. Ці кошти збираються через фандрайзингову платформу (вже є зібрано половину цієї суми). Ще одна ціль більш політична, адже хочу привернути увагу британських посадовців, політиків до України (зокрема я планую привезли листи від них для мера Львова, а відповідно від міського голови Львова лист передати британській владі, і в такий спосіб посилити співпрацю на місцевому рівні між владою Великої Британії та України).

Велосипед, яким Том буде їхати з Лондона до Львова і назад, буде розфарбований в кольори українського та британського кольорів. До процесу створення цього велосипеду залучено кілька локальних британських компаній, в чому теж є певний символізм об’єднання заради допомоги українцям.

Поїздка розпочнеться 28 квітня. Том планує подолати цю відстань за 14 днів.

З усіма деталями заїзду та підготовкою до нього можна слідкувати тут.

відео: Андрій Андрух