У Львові хочуть збудувати центр для літніх людей

  • 14.03.2024, 14:44
  • Пресслужба ЛМР
У Львові планують збудувати центр для людей старшого віку. Для цього Львів уклав угоду про співпрацю з містом Канни, яку втілюватимуть за підтримки Асоціації архітекторів Франції. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, під час відвідин найбільшої міжнародної інвестиційної виставки MIPIM.

«Разом з містом Канни та за підтримки Асоціації архітекторів Франції ми плануємо збудувати у Львові новий сучасний центр для літніх людей. Підписали з мером Канн Давідом Ліснаром угоду про співпрацю у цьому напрямку.

Це важливо, бо вік – не вирок, а право на заслужений відпочинок і щасливу старість. Потрібно долати всі стереотипи. Це має бути комфортний центр, де старші люди будуть відчувати себе в безпеці, під наглядом медиків, але не у клітці. Я також хочу провести свою старість у Львові і закликаю не боятись цих думок. Це життя.

У Каннах нещодавно відкрили дуже класний центр для людей похилого віку. Ми побачили це місце і вирішили, а чому такого немає в Україні? Таке місце має бути у Львові. І в цьому нам допоможе якісна експертиза наших французьких колег», – розповів міський голова Львова.

МІРІМ - це щорічна виставка, яка проходить у Каннах і стосується будівництва, девелопменту та всього, що пов’язано з будівельними інвестиціями і розвитком будівельних технологій.

Під час виставки представлять львівські проєкти, зокрема головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповість про розвиток індустріальних парків у Львові та будівництво євроколії до міста. 

Також учасникам виставки презентують екосистему людяності UNBROKEN та розкажуть про важливість розвитку соціальної інфраструктури сьогодні в Україні. Вперше покажуть макет хірургічного корпусу, який проєктує японський архітектор Шигеру Бан, а також представлять проєкт соціального житла для переселенців.  

До слова ,на виставці МІРІМ також є представники першого муніципального індустріального парку Формація.Львів.