Встановлення інклюзивної вбиральні на просп. Свободи у Львові профінансують благодійники

  • 21.06.2024, 11:49
  • 139
  • Пресслужба ЛМР
На просп. Свободи, 7, на звернення Львівської обласної організації «Реабілітація осіб з інвалідністю», облаштують інклюзивну модульну вбиральню. Профінансує роботи благодійний фонд UNBROKEN. Фонд має приватних інвесторів, які цільово пожертвували кошти на встановлення вбиральні для осіб з інвалідністю.

«Маємо благодійників, які пожертвували кошти нашому фонду цільово на облаштування інклюзивної вбиральні у центрі міста», - розповів виконавчий директор благодійного фонду UNBROKEN Олександр Кобзарев.

Відповідно до прийнятого сьогодні рішення виконавчого комітету, Галицька районна адміністрація, яка визначена замовником з організації робіт з встановлення інклюзивної модульної вбиральні, укладе тристоронній договір підряду з підрядником та благодійним фондом UNBROKEN як платником. 

Попередньо, підрядник монтуватиме вбиральню в себе, і орієнтовно наприкінці літа привезе її на локацію. Далі ЛМКП «Львівводоканал» має підключити об’єкт до інженерних мереж. Після влаштування інклюзивної модульної вбиральні її передадуть на баланс ЛКП “Ратуша-сервіс“.

Довідково, благодійний фонд UNBROKEN заснували для залучення коштів на розбудову екосистеми UNBROKEN та побудову мережі гуманітарної дипломатії. Метою є вибудувати потужну екосистему допомоги постраждалим від війни і розповсюдити цей досвід в інших містах і країнах. Ініціатива має амбасадорів серед відомих людей по всьому світу, також її підтримали на державному рівні.

Нагадаємо, за даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять у цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.