У Львові втретє проводитимуть опитування, щоб визначити рівень благополуччя молоді

  • 24.01.2024, 15:10
  • Пресслужба ЛМР
Уперше з початку повномасштабної війни МолоДвіжЦентр. Львів із мережі ТВОРИ! спільно із Львівською міською радою, UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні та Інститутом міста проведуть опитування щодо визначення рівня благополуччя молоді.

«Таке дослідження дуже важливе для нас, адже це вперше під час повномасштабної війни ми опитаємо дві тисячі молодих людей, які наразі проживають у Львові, дізнаємося про їхні проблеми і потреби та на основі цих даних зможемо ефективно та швидко впроваджувати побажання молоді в проєктах і діяльності нашого простору та всієї мережі ТВОРИ!», – коментує керівник МолоДвіжЦентру Роман Цудний.

Індекс визначають за складною формулою із 49 індикаторів (муніципальна статистика та результати опитування), які стандартизують. Далі для кожного субіндексу (усього їх 7) присвоюється вага у загальному індексі, визначеному експертною комісією при UNFPA, Фонді ООН у галузі народонаселення. Тоді субіндекси сумують і виводять загальний індекс благополуччя.

Субіндекси, на основі яких виводять індекс:

·       освіта та наука

·       здоров’я

·       економічні можливості

·       політична участь

·       громадська участь

·       інформаційно-комунікаційні технології

·       безпека і захищеність

Якщо ви зі Львова і хочете, щоб ваше місто ставало кращим, долучайтесь до опитування за посиланням: www.youthwellbeing.in.ua/

Довідка

Дослідження «Індексу благополуччя молоді» проводиться із 2019 року. Зокрема, у 2019 до ініціативи долучився Львів та ще 9 міст. У 2021 році індекс у Львові складав 0,80. Повна інформація про опитування 2021 року - за посиланням: https://www.youthwellbeing.in.ua/cities/lviv , а  більше деталей про «Індекси Благополуччя Молоді» можна прочитати тут: https://www.youthwellbeing.in.ua/about

ІБМ розроблений UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні спільно з фахівцями Інституту демографії й соціальних досліджень ім. В.Птухи НАН України та впроваджується в українських містах з 2019 року.