На втілення найцікавіших бізнес-ідей учнів та студентів у Львові надаватимуть по 400 тисяч гривень (відео)

  • 08.02.2024, 14:28
  • Пресслужба ЛМР
У Львові сьогодні, 8 лютого, затвердили Програму підтримки розвитку молодіжного підприємництва в межах проєкту «Львівські молодіжні мануфактури». Програма передбачає популяризацію молодіжного підприємництва, підприємницьку освіту для молоді та вдосконалення програм у закладах освіти, проведення пітчингів стартапів та відбір учасників конкурсу «Львівські молодіжні мануфактури», надання фінансової, експертної, інформаційної підтримки переможцям конкурсу.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Ми хочемо запустити розвиток молодіжного підприємництва в закладах вищої та професійної освіти. Для цього ми плануємо відібрати 170 людей (12 команд з університетів і 12 з училищ).  Спочатку їх будуть навчати, як вести підприємницьку діяльність, а потім вони будуть створювати свої проєкти і захищатимуть їх на конкурсі. У фіналі ми оберемо 12 команд-переможців, які отримають по 400 тисяч гривень – 300 від грантодавця і 100 від міста.

Важливо, що ці проєкти будуть корисними закладам освіти. За грантові кошти буде закуповуватись обладнання, яке буду залишатись у навчальних закладах і його зможуть використовувати в навчальних цілях», – пояснила Інна Свистун, керівниця департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Програма є важливим інструментом для створення можливостей розвитку інноваційних винаходів, розвитку малого бізнесу, збільшення кількості робочих місць у Львівській громаді та сприяння позитивному іміджу міста Львова як Молодіжної столиці Європи у 2025 році.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради