Управління спорту нагородило найкращих за підсумками 2022 року

  • 29.12.2022, 16:09
  • Пресслужба ЛМР
Управління спорту Львова підбило підсумки 2022 року та нагородило найкращих спортсменів, тренерів, спортивні федерації та директорів дитячо-юнацьих спортивних шкіл міста.

фото: Роман Балук

До нагородження долучився міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні зранку ворог знову обстріляв ракетами наше місто. Станом на обід трамваї і тролейбуси відновили свою роботу, вода і тепло подається. Навіть без світла всі наші лікарні продовжили працювати на дизель-генераторах – зробили дуже складну операцію на нирки, допомогли народитись дитинці. Львів показує максимальну стійкість, незважаючи ні на що. Ми беремо приклад з вас. 

Кожен спортсмен, який для рідного міста, для рідної країни здобуває нагороди, і кожен тренер, який допомагає на цьому шляху – це наша гордість. Мене завжди переповнюють емоції, коли піднімається прапор, спортсмени виходять на п’єдестал і звучить український гімн. Сльози навертаються. Сьогодні такі ж сльози викликають наші військові, які метр за метром відвойовують нашу землю», – сказав мер Львова.

Перш за все нагородили спортсменів та їх тренерів, які здобули медалі на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх та міжнародних спортивних змагання «Ігри Нескорених» (м. Гаага, Нідерланди):

·       Кравчук Василь Васильович - здобув золоту медаль з лижних перегонів на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх, які проходили у м. Пекін (Китай) з 04.03 по 13.03.2022 року. Премія у розмірі 250 000 гривень.

·       Любіжанін Володимир Юрійович – тренер чемпіона Паралімпійських ігор з лижних перегонів Василя Кравчука., т.в.о. начальника КЗ ЛОР «Львівський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Премія у розмірі 100 000 гривень.

·       Легкодух Віктор Вікторович – чемпіон «Ігор Нескорених» у 2022 році у м. Гаага (Нідерланди) у штовханні ядра. Премія у розмірі 100 000 гривень.

·       Галушка Ігор Олександрович – чемпіон «Ігор Нескорених» 2022 року (м. Гаага, Нідерланди) у веслуванні на тренажерах. Премія у розмірі 100 000 гривень.

·       Калитюк Сергій Миколайович – срібний призер зі стрільби з лука у команді на «Іграх Нескорених» 2022 року у м. Гаага (Нідерланди). Премія у розмірі 100 000 гривень.

·       Афанасьєв Дмитро Купріянович - срібний призер зі стрільби з лука у команді на «Іграх Нескорених» 2022 року у м. Гаага (Нідерланди). Премія у розмірі 100 000 гривень.

·       Шах Леся Ярославівна– тренерка зі стрільби з лука, яка працює з воїнами та ветеранами. Її вихованці Калитюк Сергій та Афанасьєв Дмитро на змаганнях «Ігри Нескорених 2022», що відбулись в квітні у м. Гаага (Нідерланди), у командному заліку зі стрільби з лука здобули срібну медаль. Премія у розмірі 20 000 гривень.

Також сьогодні нагородили громадські організації за підсумками 2022 року, в рамках Програми надання премій Львівської міської ради талановитим на перспективним спортсменам і тренерам м. Львова:

·       ГО «Львівська обласна асоціація спортивної боротьби України»

Впродовж року спортсмени з вільної боротьби зайняли призові місця на чемпіонатах Європи, які відбулися в Хорватії, Румунії, Болгарії, Італії та Угорщині, здобувши 5 золотих медалей, 2 срібні медалі та 1 бронзу. На чемпіонатах світу, які відбулися в Іспанії та Сербії, спортсмени здобули 1 срібну медаль та 2 бронзи.

·       ГО «Федерація стрілецького спорту Львівської області»

Впродовж року спортсмени зі стрільби кульової зайняли призові місця на чемпіонаті Європи, який відбувся в Польщі здобувши 2 золоті медалі, 1 срібну медаль та 1 бронзу. На чемпіонаті світу, який відбувся в Єгипті, спортсмени добули 2 золоті медалі. За підсумками виступу на ЧС, Павло Коростильов виборов ліцензію на участь у XXXIII літніх Олімпійських Іграх, які відбудуться у 2024 р. в Парижі.

·       ГО «Федерація веслування на байдарках та каное Львівщини»

Впродовж року спортсмени з веслування на байдарках та каное здобули 1 бронзову медаль на чемпіонаті Європи, який проходив в Сербії та 2 бронзові медалі на чемпіонатах світу, які відбувались в Канаді та Угорщині.

Окрім того, подяки отримали найкращі директори ДЮСШ:

·       Кокот Надія Ярославівна – директор комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву·       «Електрон» імені Богдана Кокота».

·       Шандор Андрій Арпадович – директор комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Карпати».

·       Ліпатов Володимир Геннадійович – директора комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа імені Антона Білого.

фото: Роман Балук