Завтра у Львові проведуть перший турнір в межах спортивних шкільних ліг

  • 28.02.2023, 12:34
  • Пресслужба ЛМР
Стартують Львівські спортивні шкільні ліги! Завтра у Львові розпочнуться районні етапи шкільних ліг. Першою грою-змаганням серед учнів стане турнір з волейболу серед команд ліцею «Оріяна» (Імператорські пінгвіни) та школи № 1 (Антарктичні котики).

фото з мережі Інтернет

Львівські спортивні шкільні ліги – це спортивні змагання, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду таких заходів. Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл Львівської міської територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Цей проєкт покаже, що зі звичайної шкільної команди можна виховати команду майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п’єдестали.

Нагадаємо, на перші шкільні спортивні ліги з трьох видів спорту зареєструвалися 247 команд, які охоплять 2952 учнів. Всі вони вже змагатимуться у районних етапах ліг з баскетболу, волейболу та футзалу. Там буде визначено переможців районних змагань, які отримають автоматичні перепустки до наступного етапу. Міські етапи відбудуться у травні, де визначать чемпіонів та призерів змагань у кожній лізі.

Журналістів запрошують доєднатись до першого турніру. Він відбудеться завтра, 1 березня, о 13:30 в спортивному комплексі «Мандаринка» (вул. Івана Кавалерідзе, 15).

До слова, «Мандаринка» – це унікальний шкільний спортивний простір на Сихові. Його будівництво втілювалось кілька років за кошти міського та державного бюджету. Загальна вартість проєкту – 26 млн грн. Зокрема, у співпраці з народною депутаткою Наталею Піпою, вдалось залучила з державного бюджету 13,5 млн грн.