Матеріали розгляду пропозицій, поданих в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Льво

  • Відділ громадського партнерства

Матеріали розгляду пропозицій, поданих в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові

Із 14 листопада по 11 грудня 2017 року тривало громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розгляду детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові. Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, а розробником  — ДП ДІПМ «Містопроект».

Оголошення щодо проведення громадського слухання було розміщено на сайті Львівської міської ради у рубриці «Громадські слухання» та опубліковано у газеті «Високий Замок» від 14 листопада 2017 року (№ 120).

З відповідною проектною документацією можна було ознайомитись на сайті Львівської міської ради та у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, за адресою: м. Львів, пл. Ринок,1, тел. 297 57 63.

27 листопада 2017 року о 18:00 год відбулась зустріч з головним архітектором проекту у приміщенні Львівської міської ради, за адресою – м. Львів, пл. Ринок, 1. Для участі зареєструвалося 125 осіб. Протокол зустрічі з головним архітектором проекту додається.

За результатами проведення громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові надійшло 03 звернення з пропозиціями та зауваженнями:

  1. Щодо відкритого звернення № 3-І-106382-0001 від 29 листопада 2017 року управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради надало наступну відповідь:

Управління архітектури та урбаністики не заперечує щодо ліквідації зони багатоповерхової житлової забудови Ж-3 та зони центру ділової та громадської діяльності районного значення Г-2 у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової на користь зони культурних та спортивних установ Г-4.

ДП ДІПМ «Містопроект», як розробник містобудівної документації, щодо даного звернення надало наступне роз’яснення:

Інститут підтверджує врахування пропозицій мешканців кварталів житлової забудови, прилеглих до території спорткомплексу «Сільмаш». Детальним планом передбачається встановити на всій території стадіону, включаючи спортядро і прилеглі майданчики та озеленені території зону Г-4 (зону культурних та спортивних установ);

  1. Щодо звернення ТОВ «Три корони девелопмент» № 2-31507-0001 від 28 листопада 2017 року управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради надало наступну відповідь:

Пропозиції підлягають розгляду розробником детального плану території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової – ДП ДІПМ «Містопроект».

ДП ДІПМ «Містопроект», як розробник містобудівної документації, щодо даного звернення надало наступне роз’яснення:

У детальному плані визначено функціональне використання території стадіону «Сільмаш», обмеженої вулицями Сулими, Народною та Кульпарківською як зони Г-4 (зона культурних та спортивних установ).

Передпроектні пропозиції представлені ТОВ «Інжиніринг та проектування» не суперечать розробленій містобудівній документації щодо функціонального використання території.

Концепція реконструкції території стадіону «Сільмаш» потребує окремого розгляду на містобудівній раді.

  1. Щодо звернення п. Т. Воскресенської № 3-В-110205-2401 від 11 грудня 2017 року ДП ДІПМ «Містопроект» надано наступне роз’яснення:

Щодо пункту 1. По вул. Копистинського в ДПТ врахована існуюча садибна та квартирна малоповерхова забудова. Садибній забудові присвоєна зона – Ж-1, а квартирній – зона Ж-2, що відповідає ДСТУ-НБ Б. 1-1-12:2011 «Настанова про склад та зміст плану зонування території (зонінг)».

Щодо пункту 2, згідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» режим використання території визначається затвердженою містобудівною документації (ДПТ, зонінг).

Зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плані території забороняється (п.4 ст. 24 Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

Додаток 1. Протокол зустрічі з головним архітектором проекту в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Народної, вул. Копистинського, вул. Кульпарківської, вул. Окружної, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові;

Додаток 2. Звернення ТОВ «Три корони девелопмент» № 2-31507-0001 від 28 листопада 2017 року;

Додаток 3. Відкрите звернення учасників громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові № 3-І-106382-0001 від 29 листопада 2017 року;

Додаток 4. Звернення п. Т. Воскресенської 3-В-110205-2401 від 11 грудня 2017 року;

Додаток 5. Лист-відповідь ДП ДІПМ «Містопроект» від 1056/121 від 20 грудня 2017 року.

Відповідальна за розгляд пропозицій,

завідувач сектору громадських

слухань відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради»                                                                           Д. Челепіс

                  

Секретар громадського слухання,

провідний спеціаліст сектору громадських

слухань відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради»                                                                          П. Качараба

Представник замовника

містобудівної документації,

_______________________________

_______________________________

Доповідач,

головний архітектор проекту                                                                                   П. Крупа

 

Додаток 1

Протокол зустрічі з головним архітектором проекту в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану із зміною функціонального зонування території у районі вул. Сулими, вул. Поперечної, вул. Зв’язкової у м. Львові.

Зустріч відбулась 27 листопада 2017 року. Для участі у зустрічі з архітектором зареєструвалося 125 осіб.

На заході виступили:

Д. Челепіс, завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради». Проведення громадського слухання.

П. Крупа, головний архітектор проекту. Представлення детального плану території.

Презентуючи проект детального плану території П. Крупа повідомив, що він розроблений на замовлення управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради, на підставі рішення виконкому Львівської міської ради № 455 від 29 травня 2017 року. У проекті опрацьовано рішення щодо функціонального використання та забудови території, орієнтовною площею 18 га з уточненням рішення зонінгу Франківського району. Територія відноситься до сельбищної. На території розміщена житлова змішана забудова від одно-двоповерхової сельбищної до багатоповерхової та підвищеної поверховості по вул. Любінській та вул. Кульпарківській. Із об’єктів громадської забудови на території знаходиться класична гімназія при ЛНУ імені Івана Франка. По вул. Народній та вул. Сулими існує територія спорткомплексу «Сільмаш», яка знаходиться в занедбаному стані (потребує реконструкції та комплексного благоустрою). Із об’єктів комунального призначення на території детального плану розташовані гаражний кооператив, що складається із 300 боксових гаражів. Квартали садибної забудови, багатоповерхової забудови впорядковані та озеленені. Територія гімназії частково впорядкована та озеленена. Територія стадіону «Сільмаш» та прилеглі території невпорядковані на належному рівні. Трибуни стадіону, колишні обслуговуючі приміщення знаходяться в занедбаному стані, потребують капітального ремонту та реконструкції. Прилеглі до стадіону території потребують комплексного благоустрою та озеленення.

Проектом ДПТ передбачається - збереження, реконструкція та комплексний благоустрій всієї території стадіону «Сільмаш» як зони Г-4, з переважним видом використання території для розміщення спортивних об’єктів районного значення для обслуговування мешканців житлового району; збереження існуючого функціонального призначення кварталів садибної житлової забудови як зони Ж-1 (вул. Поперечна, вул. Зв’язкова, вул. Окружна); заміна зони КС-5 по вул. Окружній на зону Г-2 (офісна будівля); встановлення зони Ж-2 на куті вул. Спокійної-вул. Любінської.

Під час представлення учасниками було озвучено наступні запитання:

  1. Якою буде доля гаражного кооперативу, розміщеного в межах детального плану території?

Головний архітектор проекту П. Крупа, повідомив, що в розвиток рішення генерального плану м. Львова щодо поступової реконструкції гаражних кооперативів з боксових на багатоповерхові пропонується перспективний багатоповерховий гараж на території існуючого кооперативу.

2. Хто оплатив розроблення даного детального плану території?

Депутат С. Івах повідомив, що детальний план розроблено на замовлення управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради після його звернення до міського голови.

Пропозиція. Мешканцями було представлено проект благоустрою території стадіону з метою збереження його функцій.

Головуюча на громадському слуханні,

Завідувач сектору громадських слухань

відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради»                                                                               Д. Челепіс

Доповідач,

головний архітектор проекту                                                                                   П. Крупа