На членство у Наглядових радах Львівводоканалу і Львівсвітла претендує 19 кандидатів

  • 21.12.2023, 15:56
  • 490
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору незалежних членів Наглядових рад на ЛМКП «Львівводоканал» і ЛКП «Львівсвітло». Як повідомив Орест Тимчишин, керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, секретар комісії, заявки на членство у Наглядових радах подало 19 учасників: 10 - на участь у Наглядовій раді Львівводоканалу, і 9 - у Наглядову раду Львівсвітла.

«У травні цього року сесія міської ради прийняла ухвалу про утворення Наглядових рад на двох комунальних підприємствах міста – Львівводоканал і Львівсвітло. Відтак було створено конкурсну комісію з відбору незалежних членів Наглядових рад і оголошено конкурс на визначення кандидатів. За місяць надійшло 19 заявок: 10 - на участь у Наглядовій раді Львівводоканалу, і 9 - на участь у Наглядовій раді Львівсвітла.

Сьогодні комісія розглядала подані кандидатами документи та їх відповідність вимогам до члена Наглядової ради того чи іншого підприємства.

Головний акцент – що це мають бути фахівці, які допомагатимуть стратегічному розвитку підприємств. Це, зокрема, допомога із стратегічним розвитком підприємства, це питання максимальної прозорості і питання максимальної ефективності роботи», - пояснив Орест Тимчишин.

«Наглядова рада буде органом управління підприємством. Тому будуть укладені договори, за якими члени Наглядових рад будуть отримувати винагороду за роботу.

Щодо повноважень – члени Наглядових рад не будуть втручатися в операційну діяльність підприємств, вони будуть більше займатися формуванням стратегічних напрямків. Міський голова і Наглядова рада розділять між собою відповідальність за призначення і звільнення керівника підприємства», - пояснювала Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Нагадаємо, пілотний проєкт утворення Наглядових рад у ЛМКП “Львівводоканал” і ЛКП “Львівсвітло” буде реалізовувати департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Відповідно були внесені зміни до статутів цих підприємств, утворена конкурсна комісія з відбору незалежних членів Наглядових рад. Важливо, що персональний склад Наглядових рад буде затверджено ухвалою сесії.

Детальніше про конкурсний відбір членів Наглядової ради ЛМКП “Львівводоканал” - тут.

Детальніше про конкурсний відбір членів Наглядової ради ЛКП “Львівсвітло” - тут.