Результати третьої перевірки якості води у басейнах Львова

  • 21.06.2024, 16:03
  • 707
  • Пресслужба ЛМР
Представники хімічної лабораторії комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» вже втретє від початку літа провели обстеження води у басейнах Львова. 17 та 18 червня фахівці відібрали 6 проб води. За результатами дослідження у басейні СКА виявили незначне перевищення хлоридів. Проте знову не всі басейни міста допустили фахівців для проведення обстеження.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Воду обстежили у басейнах: навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства Оборони України (басейни відкритого та закритого типу), палацу спорту «Динамо», оздоровчому центрі «Три стихії» (басейни 25 м та 50 м), фітнес-комплексі «UNIFORCE».

Дослідження проводили за 11 показниками. Вимірювали: водневий показник pH, залізо, азот амонійний та аміак, нітрати, нітрити, хлориди, загальну твердість, сухий залишок, залишковий хлор, запах та температуру. 

Результати аналізів показали перевищення хлоридів в 1,2 рази у басейні відкритого типу Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України (СКА). За словами медиків, таке перевищення не шкодить здоров’ю відвідувачів, а впливає лише на воду.  

До слова, перевірка мала відбутися також у басейнах «Sport Life», «Дельфін» та в Аквапарку «Пляж», але їхня адміністрація не допустила фахівців лабораторії провести дослідження.

Нагадаємо, такі дослідження в місті проводять кожні два тижні.