До Львова з першим офіційним візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні

  • 02.11.2023, 13:02
  • 520
  • Пресслужба ЛМР
Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіном Гаррісом. На зустрічі поговорили про екосистему НЕЗЛАМНІ/ UNBROKEN та підтримку Великобританією міста і країни у різних сферах – соціальній, економічній, медичній, військовій.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Спершу Андрій Садовий презентував гостю екосистему НЕЗЛАМНІ/ UNBROKEN, де лікують та реабілітують людей з усієї України, які постраждали від російської агресії. Це військові і цивільні, дорослі та діти.

«Наше Перше медичне об’єднання – одне з найбільших в Україні. Ми вже пролікували 15 тисяч поранених. Це операції, реабілітація, протезування, психологічна підтримка, спорт, мистецтво, житло. Це весь спектр допомоги в єдиному місці. І сьогодні багато українських міст вже беруть приклад зі Львова, щоб зробити це в себе», - зауважив Андрій Садовий.

Посол висловив своє захоплення роботою центру UNBROKEN і тими процесами, які вдалося організувати у Львові, і запевнив, що його найперша мета на цій посаді – сприяти перемозі України через залучення до різних спільних проєктів.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Я пишаюся тим, що Великобританія підтримувала і підтримує Україну, і пишаюся, що у Львові ми фінансуємо різні проєкти, наприклад, житло для переселенців, обладнання для ветеранів, і також підтримку для жінок, які постраждали від російського агресора.

Це мій перший офіційний візит до Львова. Ми хочемо знати краще ситуацію тут, на місці, і як міжнародна спільнота підтримувати розвиток економіки і зараз, під час конфлікту, і після перемоги. Я вражений, що зараз люди відновлюють зруйновані бізнеси, економіку, є новий старт цьому. І я дуже радий, що є перспектива на ріст економіки в Україні, і нам цікаво, як ми можемо сприяти цьому як партнери. Найперша моя мета на цій каденції – сприяти перемозі України», - зазначив Мартін Гарріс, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

На зустрічі також поговорили про залучення британських компаній та інвестицій в українське виробництво і економіку, про підтримку місцевого самоврядування в час війни, про нові залізничні сполучення України з країнами Європейського Союзу, що йтимуть через Львів, а також про різні навчання, зокрема військової справи, для українців, що організовують у Львові.

До слова, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні під час візиту до Львова долучився до прощання з військовослужбовцями, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Нагадаємо, сьогодні до Львова з візитом також завітала Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць. Міський голова Львова зустрівся з новопризначеною дипломаткою та обговорив з нею проєкти, які місто може реалізовувати у співпраці з посольством.

фото Романа Балука для Львівської міської ради