Мер Львова обговорив з Послом Канади в Україні проєкт спортивної реабілітації

  • 02.11.2023, 13:19
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні до Львова завітала Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць. Міський голова Львова зустрівся з новопризначеною дипломаткою та обговорив з нею проєкти, які місто може реалізовувати у співпраці з Посольством Канади.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Першочергово мер розповів гості про екосистему людяності НЕЗЛАМНІ, що розбудовують у Львові. Одним із важливих аспектів цього проєкту є спортивна реабілітація, а саме - хокей на візках. Оскільки Канада має дуже розвинену хокейну мережу, Львів просить у канадців допомоги із розбудови спеціальної льодової арени.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Ми б дуже хотіли разом з вами вибудувати спортивну частину екосистеми НЕЗЛАМНІ. Без фізичної активності будь-яка реабілітація не має сенсу. Ми зможемо вибудувати з вами зразковий проєкт, досвід якого будуть переймати інші міста України. Зараз ми лікуємо багато людей, 90% яких не є львів’янами. Наше Перше ТМО є одним з найпотужніших медичних  об’єднань в Україні з дуже великими потенціалом», – сказав мер.

«Ми хочемо проводити реабілітацію наших хлопців через спорт, а саме – sledge (хокей на візках). Для цього ми мусимо збудувати нову, сучасну, добре продуману льодову арену. Я вже обговорював цей проєкт з канадською федерацією хокею, тому думаю, що ми можемо разом продукувати ідеї, як цей проєкт реалізувати», – доповнив Роман Гапачило, голова федерації хокею та позаштатний радник міського голови Львова з питань спортивної інфраструктури.

Також міський голова Львова разом з профільними заступниками розповів пані посол про ті напрямки діяльності, над якими зараз посилено працює місто: окрім реабілітаційної та медичної складової, це і підтримка військових на фронті, і розбудова муніципального індустріального парку, і напрацювання механізму відкриття львівського аеропорту, і включення Львова в єдину залізничну транспорту європейську мережу, і реновація міста з огляду на доступність та ін.

«Ми маємо дуже багато проєктів, про які за одну зустріч вам точно не встигнемо розповісти. Найважливіше – ми потребуємо вашої супервізії, просимо мудрих порад і гострих зауважень. Віримо, що Ви та канадські спеціалісти будуть дуже корисними Львову та Україні загалом», – підсумував Андрій Садовий.

До слова, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць  в ході візиту до Львова долучилась до прощання з військовослужбовцями, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Нагадаємо, сьогодні у Львові з візитом перебуває також новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс.

фото Романа Балука для Львівської міської ради