Данське місто Орхус доєдналося до ініціативи UNBROKEN Cities Network (відео)

  • 28.11.2023, 11:59
  • Пресслужба ЛМР
До міжнародної ініціативи підтримки і розвитку реабілітації в Україні сьогодні долучилося данське місто Орхус. Відповідний документ у міській Ратуші підписали мер Львова Андрій Садовий та мер Орхуса Якоб Бундсгаард. Орхус стало четвертим містом, яке підтримало UNBROKEN Cities Network.

фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Два тижні тому ми мали церемонію започаткування UNBROKEN Cities Network, і коли я запропонував нашому другу – меру Орхуса доєднатися, він довго не думав.

UNBROKEN – це про майбутнє. Це про майбутнє тисяч Героїв, які віддають найдорожче, щоб ми жили. Тому ця робота є такою унікальною і важливою», - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Це прекрасна ініціатива. Місто Орхус підтримує Львів і Україну. Міста об’єднуються в допомозі людям, які постраждали від російської агресії. Ми відчуваємо обов’язок допомагати Україні в такі важкі часи, і віримо, що зможемо зробити свій внесок у перемогу», - зауважив мер Орхуса Якоб Бундсгаард.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Міжнародну ініціативу UNBROKEN Cities Network започаткували два тижні тому задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Її засновниками і першими учасниками стали Манчестер, Ліверпуль та Львів. Ідея створення ініціативи виникла після зустрічі мера Львова Андрія Садового з мером Манчестера Енді Бархном, який був вражений ідеєю та місією UNBROKEN. Створення ініціативи відбулося у Кракові, за підтримки американської фундації One World Strong.

UNBROKEN Cities Network має зібрати небайдужі міста з усього світу, які зацікавлені та мають бажання допомагати Україні. Основний напрямок – підтримка і розвиток реабілітації в Україні. Окрім цього, надаватимуть стратегічну і технічну підтримку Львову та іншим українським містам, які постраждали внаслідок російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у квітні 2023 року данське місто Орхус стало двадцятим побратимом Львова. Тоді мер Орхуса прибув до Львова вперше. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну данське місто активно підтримує українців, долучаючись до різних ініціатив. Зокрема, раніше передали медичне обладнання для львівських лікарень, а також автобуси для міста. 

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

11 квітня тут запрацював сучасний корпус реабілітації. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту UNBROKEN: https://unbroken.org.ua/ 

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради