Мер Львова: «Під час навчального року всі дітки мають пільговий проїзд»

  • 31.08.2021, 14:22
  • Христина Процак
Львівська міська рада нагадує, що з 1 вересня в автобусах міських маршрутів передбачено безкоштовний проїзд для дітей шкільного віку при умові пред’явлення учнівського квитка або іншого документа, який посвідчує статус школяра. Також мер міста наголосив, що таке право мають і учні шкіл Львівської МТГ.

фото: Роман Балук

«Так, звичайно, під час навчального року всі дітки мають пільговий проїзд. Це без дискусій. Ми тепер не ділимо, тепер у нас є велика громада, тому усі мають однакові права. Діти повинні мати учнівське посвідчення. Пільги є під час навчального процесу. Тим більше, що ми з наступного року вже впроваджуємо електронний квиток і будемо обліковувати кожен проїзд мешканця нашої громади. І це буде набагато простіше, система все буде робити автоматично», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 1 вересня транспорт міста переходить на звичайний режим роботи. Відтак, на практично усіх міських маршрутах зросте кількість транспортних одиниць, відповідно до пасажиропотоку. Зокрема, планується, що впродовж 1-6 вересня на міські маршрути буде додано 67 автобусів, трамваїв та тролейбусів. Зокрема, посилять маршрути, які курсують на вокзал, а також до вишів та гуртожитків. Також буде відкориговано графіки ранкових і вечірніх рейсів. Як повідомили в управлінні транспорту ЛМР, працівники управління посилили контроль з проведення перевірок щодо дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів у громадському транспорті.

відео: Андрій Андрух