Спорудження першого соціального будинку на вулиці Миколайчука: місто завершило будівництво шостого поверху

  • 30.05.2024, 12:26
  • 241
  • Пресслужба ЛМР
У Львові завершують спорудження останнього поверху першого з восьми соціальних будинків на вулиці Миколайчука. Тут тимчасово проживатимуть внутрішньо переміщені особи, які проходять реабілітацію.

Нагадаємо, соціальне житло зводять на вул. Миколайчука. Тут буде збудовано 8 будинків, в яких зможуть проживати понад 700 осіб, які потребують реабілітації. В межах спільного проєкту міста та European Union in Ukraine під управлінням Nefco in Ukraine в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні квартири, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

На будівництво житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

Спорудження першого будинку розпочали у грудні минулого року. На початку листопада 2023 року обрали генпідрядника – компанію ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд»,  яка безпосередньо займається будівництвом соціального житла.

«Ми завершили будівництво шостого поверху першого будинку у рамках проєкту разом з ЄС. Зараз маємо завершити всі будівельні роботи та облагородити територію. Плануємо завершити до кінця літа, а вже з осені сюди будуть заселяти людей», – зазначає Юрій Теліпський, директор ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації».