Студія предметної зйомки «Спалах»: ветеран відкрив свою справу з допомогою міста

  • 23.11.2023, 12:02
  • Пресслужба ЛМР
Ветеран Роман Парамущак відкрив власну фотостудію «Спалах», яка надаватиме послуги зі зйомки товарів для бізнесу. Для започаткування своєї справи чоловік отримав фінансову підтримку від міста на суму в майже 300 тисяч гривень.

З липня 2014 року Роман Парамущак офіційно долучився до батальйону Азов і до квітня 2015 року безпосередньо брав участь у бойових діях. У серпні він був учасником звільнення Мар’їнки. За цей бій Роману позачергово дали звання молодшого сержанта. Також захисник був учасником бою за Іловайськ та різних операцій довкола Маріуполя. Згодом у 2015 році він долучився до добровольчого батальйону ОУН. З початком повномасштабного вторгнення у 2022 році Роман воював у складі Сил спеціальних операцій Азову на Київщині.

З 2019 року Роман Парамущак разом з товаришем займається продажем взуття. Для цього підприємці спеціально робили фото товару, який викладали на сайт. Коли Роман дізнався, що Львівська міська рада дає ваучери до 300 тисяч гривень на розвиток ветеранського бізнесу, вирішив скористатися можливістю і відкрити власну фотостудію.

«Вирішив започаткувати студію предметної фотозйомки «Спалах». Будемо фотографувати товари не лише для власного бізнесу, а й для інших підприємців, адже на це сьогодні є попит. У Львові насправді немає жодної студії, яка б цим займалась, лише окремі фотографи, тому ця ніша порожня.

Суть бізнесу у виготовленні фото товарів підприємців і коротких відеороликів, відеооглядів. Це спеціальні предметні фото, на них вирізають фон, або роблять його відповідно до запиту замовника. Одяг фотографують на прозорих манекенах, дрібні предмети – в 3D-форматі знімають. Тобто ми виготовлятимемо для підприємців на замовлення фотографії їх товарів, які вони продаватимуть на різних сайтах.

Окрім того хочемо додати послугу зйомки нерухомості. Я бачу, що це досить затребувана послуга для ріелторів. А також зйомки автівок для продажу на вторинному ринку», – розповідає Роман Парамущак.

Роман подав заявку на конкурс ваучерної підтримки ветеранів та членів їх сімей від Львівської міської ради і виграв. Ветеран вже придбав для роботи техніку: фотоапарат, ноутбуки, джерела автономного живлення та лайткуби. Майже 300 тисяч гривень йому компенсують за рахунок ваучера.  

«Ці гроші покриють вартість усіх основних засобів для роботи студії. Вона б просто не існувала, якби не було цих коштів, адже ми купуємо усе необхідне обладнання.

Я вважаю, що підтримка від міста – це напевно одна з найкращих пропозицій, яка є серед грантових проєктів на ринку. Я ще подавався також на державні програми, там доволі жорсткі вимоги і багато бюрократичних процедур за менші кошти. А тут 300 тисяч гривень – це доволі добрий стартовий капітал для започаткування своєї справи. Я вважаю, що це класна можливість і класна програма для ветеранів», – ділиться Роман Парамущак.

Нагадаємо, 30 ветеранів та їх дружин отримали сертифікати до 300 тисяч гривень від Львівської міської ради на розвиток власної справи. Бізнес-ваучер можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, комплектуючих; оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту; закупівлю ліцензійного програмного забезпечення; навчання та консультації з питань започаткування та ведення бізнесу.

Загалом місто пропонує 12 різноманітних ваучерів для допомоги підприємцям. Більше про ваучерну допомогу малим та середнім підприємцям, яку надає місто під час воєнного стану, можна дізнатися за посиланням.