На сесії попросили преміювати посадовців, які працювали над створенням Центру протезування міжнародного рівня

  • 16.05.2024, 11:25
  • 160
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутат Володимир Лучишин попросив преміювати усіх посадовців, які працювали над створенням масштабного Центру протезування та ортезування міжнародного рівня, який відкрили у Львові минулого тижня.

фото з архіву, автор: Роман Балук

«Справедливим було би відзначити тих людей, які тут, на місці, займалися цим проєтом, і пошукати можливість їх відзначити і преміювати», - сказав депутат Володимир Лучишин.

Мер Львова Андрій Садовий зауважив, що терміни будівництва дійсно були безпрецедентні – всього чотири місяці. І цією швидкістю та якістю будівництва були вражені фінансові партнери з Німеччини.

«Більшість колег-депутатів мали можливість оглянути Центр протезування, також вчора там була робоча виїзна комісія. Якщо ви підтримуєте, то ми підготуємо протокольне доручення, щоб відзначити тих працівників, які були долучені до вибудовування цього центру. І не тільки центру, бо ви вже теж знаєте, що відкрили останній поверх в центрі реабілітації – це зона, де наші ветерани зможуть проходити якісну реабілітацію.

Терміни були безпрецедентні. Колеги, які приїхали на відкриття, не могли собі це уявити. Бо в Німеччині, якщо би це зробили за два роки, то вони були би щасливі. А ми зробили це за чотири місяці при дуже крутій якості. Тому дякую за таку ідею», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 10 травня у Львові відкрили масштабний Центр протезування та ортезування, площею 1000 квадратів. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки. Центр запрацював на базі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Ініціативу реалізували в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions», що здійснюється GIZ Ukraine та фінансується урядом Німеччини.

А вже наступного дня – 11 травня, щойно відкритий Центр протезування та ортезування відвідав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.