Усі навчальні заклади, які зазнали руйнувань через російські обстріли, відновлені та повноцінно функціонують

  • 01.07.2024, 16:17
  • 109
  • Пресслужба ЛМР
Усі навчальні заклади, які впродовж року зазнали ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів Львова, відновлено і повноцінно функціонують. Про це під час підсумкового ефіру щодо навчального року в освітніх закладах Львівської громади розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Відновлений садочок "Казка". Автор фото - Роман Балук

«Протягом навчального року ми, на жаль, мали кілька неприємних випадків через ворожі обстріли. Перед початком навчання в нас постраждали школи № 50, «Джерельце». Також від обстрілів сильно постраждали дитячий садочок «Казка» та школа «Оріяна».

Важливо розуміти, що всі навчальні заклади, які зазнали руйнувань через російські дрони і ракети, відновлено і повноцінно функціонують. Єдиним винятком є корпус молодшої школи «Оріяна», оскільки там потрібно провести масштабні роботи. Спочатку готувалась проєктно-кошторисна документація і зараз починаємо проведення будівельний робіт.

На відновлення закладів освіти після обстрілів протягом цього року з бюджету Львова було виділено 22 мільйони гривень. Дякуємо благодійникам, які за свої кошти відновлювали вікна у наших школах і садках», – розповів начальник управління освіти Львова.

Зазначимо, з літа 2023 року на території Львова ворогом було ушкоджено 6 міських шкіл, 4 дитсадки і один заклад позашкілля.