У Львові 9 неповнолітніх дітей, батьки яких загинули від ракетних ударів росіян, отримають від міста 30 тисяч гривень

  • 27.02.2024, 17:48
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради затвердив список дітей, які отримають від міста 30 тисяч гривень допомоги. Виплата відбудеться вперше у межах програми допомоги дітям, батьки яких загинули від ракетних ударів росіян. Програму місто прийняло наприкінці минулого року. Йдеться про щорічну адресну допомогу на кожну дитину до досягнення нею повноліття.

фото ілюстративне

У міському управлінні соціального захисту розповіли, що у нашій громаді на сьогодні є дев’ять дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів. Потреба у коштах для виплати щорічної адресної допомоги цим дітям складає 270 тисяч гривень на рік.

«Ця адресна допомога призначається з 2024 року по рік досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку. Сьогодні виконавчий комітет затвердив список дітей, які отримають цю щорічну адресну допомогу. Виплачувати кошти буде наше управління за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади», – зауважив в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Львові прийняли програму підтримки дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів росіян на території нашої громади. Йдеться про щорічну одноразову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень кожній дитині до досягнення нею повноліття.