Молодь тут і зараз у відновленні: українці поділились досвідом Львова на конференції в Берліні

  • 12.06.2024, 15:21
  • 133
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні в Берліні в межах Ukraine Recovery Conference 2024 відбулася панельна дискусія «Міське планування для сталих міст: Молодь. Тут і зараз у відновленні». Українські молодіжні організації представили найкращі практики залучення молоді та громадських організацій до міського планування сучасних міст України на прикладі Львова.

У панельній дискусії взяли участь: Олег Малець, керівник мережі ТВОРИ!; Георгій Матюхін, співзасновник та голова ГО «Street Culture»; Олександра Нарижна, співзасновниця, голова Urban Reform; Андріана Гамар, менеджерка з грантів та партнерств ГО «БУР». Модератор: Денис Ганжа, засновник та голова ГО «Платформа публічної дипломатії».

Учасники української молодіжної делегації своїми виступами  донесли до міжнародних партнерів потреби молоді, виклики, які її супроводжують в умовах війни та в процесі відновлення; довели, що молодь – рушійна сили відновлення України та активний учасник процесів прийняття рішень. Також спікери продемонстрували ефективний кейс залучення молоді у ході відновлення на локальному рівні – проєкт Urban Camp Lviv. Завдяки волонтерству молоді, небайдужості до розчищення завалів і толок в просторі, бажанні підтримати людей в складних життєвих обставинах, вдалось реформувати старий будинок культури у центр проживання та соціалізації внутрішньо переміщених українців, який став місцем об’єднання у нелегкі часи.

«Нашим завданням на цій конференції було стати голосом молоді тут, на міжнародній арені, посилити його та позиціонувати молодь як рушійну силу відновлення України. Показуючи здобутки молоді, ми прагнемо розширити можливості для реалізації інноваційних ідей, побудувати сильні звʼязки та партнерства з європейськими інституціями та фондами.  Сьогодні ми показуємо гідний приклад прийняття виклику, адже це українська молодь у 2022 році, в розпал повномасштабного вторгнення, виборола титул Молодіжної столиці Європи 2025, який зараз реалізовує також за підтримки ЮНІСЕФ в Україні. І хоча  цей титул у 2025 році носитиме Львів, ми віримо, що це можливість для кожного українського міста, містечка та селища стати Молодіжною столицею Європи», – каже Олег Малець, керівник мережі ТВОРИ!

Довідка

Конференція URC2024 – це продовження серії щорічних високопрофільних політичних заходів, присвячених відновленню та довгостроковій реконструкції України з початку повномасштабної війни росії проти України.