«Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті»: перші напрацювання проєктантів

  • 16.12.2022, 11:13
  • управління вуличної інфраструктури
Проєктні організації представили перші напрацювання у межах проєкту «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». На цьому етапі команди представили детальний аналіз локацій, з акцентом на безпеку руху та впливом на навколишнє середовище.

Також команди надали пропозиції щодо вирішення існуючих проблемних питань на конкретних ділянках, напрацьовані разом з представниками міської ради, громадських організацій, депутатського корпусу, мешканцями локацій, яких стосується проєкт. На наступних етапах фахівці розроблятимуть детальні пропозиції з вирішення проблемних питань щодо безпеки руху. Ці пропозиції ще обговорюватимуть зі всіма зацікавленими сторонами.

Нагадаємо, у Львівській громаді низку вулиць у 5-ти локаціях, де найчастіше стаються дорожньо-транспортні пригоди, хочуть зробити більш безпечними та комфортними для усіх учасників дорожнього руху та для мешканців. Йдеться про удосконалення дорожньої інфраструктури в районах вулиць Любінська-Кульпарківська, Городоцька, Варшавська-Чорновола та у житлових масивах «Сихів» і «Рясне».

На початковому етапі, за грантові кошти фахівці створять 5 окремих концепцій для перепланування цих територій. Важливо, що перепланування вулиць відбуватиметься без їхньої перебудови.

Як розповів в.о.начальника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, території обирали разом з працівниками поліції на підставі аналізу даних про ДТП, що відбувалися у минулі роки. На початковому етапі фахівці мають дослідити кожну з локацій, поспілкуватися із зацікавленими особами, профільними підрозділами міської ради, поліцією,  визначити, що саме необхідно змінити та розробити  концепції перепланування вулиць. Далі, на наступних етапах, на основі цих ескізних проєктів, виготовлятимуть проєктно-технічну документацію та виконуватимуть передбачені роботи.

Цей проєкт реалізовується у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, та Європейським інвестиційним банком.

додаток 1

додаток 2

додаток 3

додаток 4