Про акцію «Найохайніше подвір'я району»

Два роки поспіль (2009 та 2010 рр.) КП "Адміністративно-технічне управління" спільно із районними адміністраціями міста проводило серед приватних будинковолодінь акцію, яка мала назву "Найохайніше подвір'я району".

Проводилась така акція з метою нагадати мешканцям так званого «приватного сектору», що їх володіння є невід’ємною частиною міста і становлять неабияку цінність для розмаїття міського ландшафту.

Власника найохайнішого подвір’я у кожному з районів визначала спеціально створена комісія, за участю представників КП «Адміністративно-технічне управління», районних адміністрацій та знаних людей Львова.

У процесі визначення переможців комісія звертала увагу на такі критерії:

  •  належне загальне впорядкування усієї присадибної ділянки, тобто відсутність порушень Закону України «Про благоустрій» та «Правил благоустрою та утримання території м. Львова»;
  • належний технічний та естетичний стан огорожі (вона повинна бути справною, пофарбованою, не погнутою, не іржавою тощо. А також не перешкоджати огляду з вулиці);
  • відсутність на території подвір’я різного роду звалищ (твердих побутових відходів, деревини, металобрухту, легкозаймистих речовин тощо);
  • відсутність бур’янів, доглянуті дерева, чагарники, газони;
  • озеленення території.

Крім того, комісія враховувала різного роду прояви фантазії. До прикладу, цікаве, неординарне планування приватної присадибної ділянки за власним задумом господаря (різноманітні садові доріжки, альпійські гірки створені з підручних матеріалів тощо), наявність власноруч створених елементів оздоблення. Також зверталася увага на охайність прилеглої до присадибної ділянки території.

Шість переможців акції  2009 року (по одному у районі)  отримали у подарунок газонокосилки та Подяки міського голови . А переможці акції 2010 року отримали міні-мийки, а також Подяки мера міста.