«Комп’ютер з нуля»: для літніх львів’ян у Львові місто організувало курси комп’ютерної грамотності

  • 22.09.2017, 10:14
  • Марія Демчина
Підопічні Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян навчаються комп’ютерній грамотності, відвідуючи навчальні курси «Комп’ютер з нуля». Вчора, 20 вересня, група літніх львів’ян, яка відвідувала навчання, отримала пам’ятні сертифікати про закінчення курсу.

Як розповідають у Львівському міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, головна мета курсів – навчити старших людей не боятися комп’ютера і користуватися тими сервісами, які можуть полегшити їм життя.

«На цих курсах львів’яни поважного віку мають можливість ознайомитися з основами роботи за комп’ютером, вивчають основні текстові редактори, отримують практичні навички, які використовують для активного ділового та особистого листування, відправлення копій документів в будь-яку точку світу, безкоштовного зв’язку з друзями і родичами за кордоном, друкування своїх мемуарів, читання в Інтернеті газет в електронному варіанті, прослухування музичних файлів, перегляду улюблених фільмів, купівлі та продажу через Інтернет речей, цікавих інтелектуальних ігор в хвилини відпочинку тощо. Головною метою є об’єднати людей поважного віку для їхньої адаптації в суспільстві і надати можливість живого спілкування між учасниками курсу», - зазначають у Львівському міському територіальному центрі. 

Відвідувачів курсу привітали заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин та заступник директора Львівського міського територіального центру Андрій Стрієшин. Вони побажали учасникам курсу подальших успіхів та стрімкого розвитку у сфері вивчення комп’ютерної грамотності, та опісля вручили їм пам’ятки про успішне закінчення курсу.

Зазначимо, що комп’ютерний клас для літніх львів’ян при Львівському міському територіальному центрі на вул. С. Петлюри, 29 розпочав роботу з червня 2017 року. Згідно анкетуванню, проведеному напередодні відкриття комп’ютерного класу поміж підопічними установи, бажання пройти навчання з користування комп’ютером у найближчому півріччі виявило близько 200 літніх львів’ян-підопічних Львівського територіального центру. Навчальний курс «Комп’ютер з нуля» закінчило вже декілька груп. Також два рази на тиждень у групі «Досвідчений користувач» учасники, які пройшли курс навчання, мають можливість закріпити свої знання самостійною роботою  за комп’ютером.

Довідка

Для забезпечення функціонування комп’ютерного класу, у період 2015-2016 років проведено капітальний ремонт приміщень Львівського міського територіального центру за адресою вул. С.Петлюри, 29, за рахунок видатків бюджету розвитку міського бюджету м.Львова на загальну суму 388,6 тис.грн. Придбано вісім персональних комп’ютерів (на загальну суму 81,2 тис.грн.) та проектор (20,3 тис.грн.).