Мер Львова привітав бібліотекарів з професійним святом

  • 02.10.2017, 15:40
  • Христина Процак
Міський голова Львова привітав бібліотекарів міста з професійним святом – Днем бібліотекаря. Також з бюджету міста усім бібліотекарям виплачено грошову винагороду в розмірі посадового окладу.

«Враховуючи, що вчора ви мали професійне свято – День бібліотекаря, я би хотів від імені громади міста Львова скласти вам велику пошану і відзначити вашу працю відповідними подяками», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, міський голова від громади міста вручив бібліотекарям подяки. Нагороди отримали:

  • Болкун Галина Зеновіївна, завідувач відділу комплектування та обробки літератури Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Львова - за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек
  • Бичок Наталія Іванівна, завідувач відділу інновацій, маркетингу і перспективних технологій Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Львова - за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек
  • Яворська Надія Зеновіївна, завідувач бібліотеки-філії №17 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова - за створення позитивного іміджу та нове бачення ролі бібліотеки серед місцевої громади  та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек
  • Заграй Оксана Богданівна, завідувач бібліотеки-філії №31 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова - за створення позитивного іміджу та нове бачення ролі бібліотеки серед місцевої громади  та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек
  • Андрухів Ірина Олегівна, завідувач бібліотеки-філії №34 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова - за створення публічного простору, впровадження нових форм та засобів промоції читання та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. 

Дипломами нагороджено: колектив Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки – за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, створення інтерактивного публічного простору нового покоління та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек; колектив Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова – за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи і  реалізацію проекту «URBAN бібліотека» та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

«Беручи до уваги, що ми збудували у Львові Центр Митрополита Шептицького – це вже стандарт. Нам потрібно все, що ми маємо комунальне, вивести на зовсім інший рівень. Щоб бібліотеки не були книгосховищами, а були місцями, де люди приходять і отримують нову інформацію, обмінюються думками. Щоб ці простори працювали зранку до вечора, щоб було життя, щоб був драйв», - додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, почесне звання «Бібліотека року 2017» присвоєно Централізованій бібліотечній системі для дорослих м. Львова за проект «URBAN бібліотека».

Львів інвестує кошти у міські бібліотеки. Цього року бюджетом міста на ремонтні роботи передбачено 2 млн 522 тис. грн. До 2020 року усі 40 бібліотек міста Львова повинні бути відремонтовані та переведені у новий формат роботи.

У Львові, окрім наукових, університетських та спеціалізованих бібліотек, є 40 публічних бібліотек міського підпорядкування, призначених для усіх мешканців, які люблять і хочуть читати. Основним завданням бібліотек було і є популяризація книги, інтелектуального та мистецького скарбу, виховання гармонійно розвиненої особистості. Мережа бібліотек Львова – це 17 бібліотек для дітей та 23 бібліотеки для дорослих. В останні роки бібліотеки міста Львова стають місцями для зустрічей, читання, розвитку, спілкування спільнот та середовищ. Традиційні бібліотеки поступово трансформуються та набувають  інноваційного формату, не втрачаючи головної функції – розвитку читання. Вони є активними учасниками програм щорічного Форуму видавців,  програми «Львів – місто літератури ЮНЕСКО», вони є творцями сучасних проектів. Сьогодні у Львові маємо Медіатеку, Сенсотеку, Урбан-бібліотеку, створюємо Іннотеку, плануємо мати медіатеки в кожному районі.

Довідка

Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.

відео: Андрій Андрух