14 травня - 20 травня 2014 року

        1. 15 травня 2014 р. о 10.48 год.  на телефон "Гаряча лінія міста" надійшла  інформація про те, що на вул. Шевченка, 200 і на вул. Жовківська 57 (Шевченківський район) та на вул. Коновальця 7 (Франківський район) біля середньої школи № 55 впали гілки дерев на провода внутрішнього освітлення. На ліквідацію аварійних ситуацій була задіяна аварійна бригада ЛКП "Зелений Львів" в кількості 4 чоловік та 1 автомобіля (автовишка, 2 бензопили). Станом на 11.20 год. по вул. Шевченка і вул. Жовківська та станом на 12.20 год. по вул. Коновальця, 7 роботи по ліквідації аварійної ситуації завершені.

         О 11. 10 год. надійшла інформація від ДПРЧ - 2 про те, що на вул. Патона, 35 (Залізничний район) впало дерево на автомобіль Фольскваген-Пасат (1994 року випуску) державний номер ВС 83-40АА. Власник автомобіля Кусь І. Ю. На даний час проводиться складання акту по пошкодженню автомобіля працівниками ДАІ та представниками страхової агенції.

         2. 15 травня о 22.51 год. за інформацією оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Львівській області, у м. Львові на пл. Князя Святослава, 2 через просідання та руйнування елементів конструкцій фундаменту тріснула стіна фасаду квартири №1 двохповерхового 5-ти квартирного житлового будинку та виникла загроза його руйнування. На момент події у житловому будинку перебувало 15 осіб з них 1 дитина.

         Будинок відключено від електро-, газо-, тепло- та водопостачання. Мешканців тимчасово відселено до родичів. Організовано охорону будинку силами працівників органів внутрішніх справ. О 06.30 16 травня, була проведена виїзна нарада під керівництвом першого заступника міського голови м. Львова О. Синютки з метою з’ясування причин та усунення наслідків просідання та руйнування елементів конструкцій фундаменту будинку. Підрозділами ДСНС України спільно було евакуйовано мешканців будинку та надано їм автобус «Богдан» щодо перевезення їх до родичів.

         До проведення робіт було залучено 40 осіб та 10 од. техніки, зокрема від ДСНС України 10 осіб та 2 од. техніки, ЛМКП «Львівводоканал» 4 особи та 1 од. техніки, ПАТ «Львівгаз» 4 особи та 1 од. техніки, ЛМЕМ ПАТ «Львівобленерго» 4 особи та 1 од. техніки, підрозділів швидкої (екстреної) медичної допомоги та медицини катастроф 8 осіб та 2 од. техніки, підрозділів ЛМУ ГУМВС України у Львівській області 6 осіб та 2 од. техніки, Львівської міської ради 4 особи та 1 од. техніки.

         16.05.2014 року міська комісія вирішила:

- постраждалих мешканців до 19.05.2014 року залишити в родичів, а 19 травня 2014 року повторно зібрати комісію для вирішення питання щодо подальшого розселення мешканців з аварійного будинку;

- для проведення невідкладних аварійно відновлювальних робіт ДП Державному інституту проектування міст "Містопроект" із 16.05.2014 року приступити до розроблення проектно-кошторисної документації.

         3. 16 травня 2014 року о 08.40 год.  на тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Під Дубом, 7 (Галицький район), з 5-ти метрової висоти новобудови (будівельні роботи проводяться фірмою СП "Солстрой"), впав та травмувався чоловік (працює монтажником на фірмі), а саме:

- Шугалей В. житель м. Славута Хмельницької області. Постраждалого з діагнозом ката травма, закритий перелом лівої променевої кістки, забій поперекового відділу хребта, бригадою швидкої медичної допомоги доставлено в комунальну міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. Проводиться дослідча перевірка.

         4. 16 травня 2014 року о 18.16 год., на тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Бруснівський, 4 (Залізничний район) в квартирі № 5 внаслідок необережного поводження з газовими приладами (самовільний ремонт газової плити) отримав термічні опіки   I-II ступеню верхніх кінцівок та лобної ділянки голови Басов А. Потерпілого у стані середнього ступеню важкості госпіталізовано в опікове відділення 8-ої міської клінічної лікарні  м. Львова. Працівниками ПАТ «Львівгаз» перекрито подачу газу на квартиру.

            5. 17 травня 2014 року о 18.50 год. на тел.. Відділу "Гаряча лііня міста" поступила інформація про те, що на проїжджу частину вул. Стрийської біля монумента Слава (Галицький район) впало дерево, яким було пошкоджено легковий автомобіль «Мазда - 3», (водій - жителька Львова). В результаті падіння дерева був припинений рух автомобільного і електротранспорту по вул. Стрийській. На місце події виїжджали підрозділ ГУ ДСНС України у Львівській області, ДАЇ, аварійна бригада Львівелектротрансу, аварійна бригада "Зелений Львів", представники комунального відділу Галицької районної адміністрації та карета швидкої допомоги. Бригада карети швидкої допомоги після огляду водія та пасажирки, ушкоджень не виявила і вони були відпущені додому. Повалене дерево спільними зусиллями аварійних бригад з проїжджої частини було прибрано і о 20.55 відновлено рух автотранспорту, а о 21.20 рух електротранспорту.

            6. 19 травня 2014 року о 11.30 год. невідома особа по телефону №102, повідомила про замінування приміщення СЗШ №73 вул. Дністерська, 5 (Сихівський район), директор школи Нагірний Василь Дмитрович.

         Вимог не висувалось.

         На місці події працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 26 осіб та 12 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення школи виведено 597 учнів та 33 вчителів.  Вибухотехнічним відділом НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області проведено обстеження приміщень школи за допомогою кінологічної служби з службовою собакою. О 13.40 год. обстеження завершено. Вибуховий пристрій не виявлений.

         Навчальний процес відновлений.

         7. 20 травня 2014 року о 14.32 год. на тел. 101 поступила інформація про те, що на вул. Личаківська, 15 (Личаківський район) у відділенні №7 Компанії "Нова пошта", при перевірці поштових вкладень - елементів які містять ртуть (використовуються в якості міри електрорушійної сили в стаціонарних і переносних електровимірювальних приладах та пристроях), що пересилались ДП «Мікроприлад-07» ВАТ «Львівський завод електровимірювальних приладів» до м. Харків, представником відділення виявлено пошкодження однієї із скляних оболонок з якої витекла  металева ртуть. Для проведення робіт з демеркурізації на місці події було залучено одне відділення радіаційного-хімічного та біологічного захисту ЗТС ГУ ДСНС України у Львівській області. Зібрану механічним способом ртуть в кількості 6 грам передано представнику УНС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.