22 травня - 28 травня 2014 року

         1. 22 травня 2014 року о 11.20 год. на тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Кривоноса, 3 (Галицький район, ЛКП "Старий Львів"), з балкону п’ятого поверху квартири № 21 (5-ти поверховий житловий будинок) випала та загинула жінка, 1946 року народження, Причини події – з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

        2. 23 травня 2014 року о 11.05 год. від оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної держадміністрації до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради надійшла інформація про те, що на телефон №102, зателефонував громадянин, який представився Гораш Денис та  повідомив про замінування приміщення Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ на пр. В. Чорновола, 61 (Шевченківський район). 

         

         На місці події працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 35 осіб та 10 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.  З приміщення інституту  виведено 110 студентів та 16 викладачів.  Вибухотехнічним відділом НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області проведено обстеження приміщень школи за допомогою кінологічної служби з службовою собакою. О 13.55 год. обстеження завершено. Вибуховий пристрій не виявлений.

         Навчальний процес відновлений.

            3. 23 травня 2014 року о 17.40 год. на тел. 101 поступила інформація про те, що на вул. Міжгірна, 27 (Личаківський район) під час земляних робіт на відкритій території виявлено скляну закриту ємність зі 900 грамами металевої ртуті, яку працівниками Личаківського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області вилучено та передано представнику управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.

          4. 23 травня 2014 року о 12.03 год. від оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради надійшла інформація про закладення вибухового пристрою в кафе-барі "Мадлен" на пл. Різні, 8 (власник ПП Іваха О.О.)

         5. 26 травня 2014 року о 15.43 год. на тел. 101 поступила інформація про те, що на вул. Кузнярівка б/н (Залізничний район) під час проведення земляних робіт на території торфополя  виявлено артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

         6. 26 травня о 23.03 у м. Львові на вул. Татарська, 2   у квартирі №3а (Галицький район, ЛКП "Центральне", квартира однокімнатна на першому поверсі, в кухні самовільно влаштована ванна кімната яка герметично зашита пластиковою плівкою, вікна в квартирі металопластикові, двері герметичні, газова колонка розташована в кухні, гофра до димовідвідного каналу зруйнована та встановлено технологічно неправильно на віддалі 3 м від димовідвідного каналу, тяга в димовідвідному каналі в наявності, в самовільно облаштованій ванні встановлена примусова вентиляція). попередньо отруїлись чадним газом  3 (три) особи з них одна дитина.

            Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово перекрито подачу газу до квартири. Причина події – порушення правил експлуатації газових приладів.               

         7. 27 травня 2014 року о 08.56 год. на тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. І. Мазепи, 7 (Шевченківський район, ЛКП "Балатон"), з балкону десятого поверху квартири № 56 (14-ти поверховий житловий будинок) випала та загинула жінка, 1959 року народження. Причини події – з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.