16 липня - 22 липня 2014 року

          1. 17 липня 2014 року  о 09.17 в чергову частину Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області по телефону 102 від працівника супермаркету ТзОВ "Вопак" надійшло повідомлення про те, що зателефонувала  невідома особа про замінування супермаркету ТзОВ "Вопак", що на вул. Величковського,40, який розташований в одноповерховій будівлі прибудованій до житлового п’ятиповерхового будинку. Вимог, виконання яких могло би відвернути вибух, не висувалося. З приміщення супермаркету виведено 5 працівників, 5 відвідувачів та 10 мешканців першого поверху житлового будинку. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі  33 осіб та 11 од. техніки. (ДПРЗ-2-2/1; ЛМУ ГУМВС-12/4; НДЕКЦ-4/1; ЛСШМД-3/1; Шевченківська РА-1/1; Управління з ПНС та ЦЗН ЛМР -1/0; ДАЇ-2/1; ЛМЕМ-3/1; ПАТ Львівгаз"-5/1).

          Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб.

          Вибухотехнічним відділом НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області проведено обстеження приміщень супермаркету ТзОВ "Вопак" та прилеглої території за допомогою кінологічної служби з службовою собакою.

О 10.35 пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

          За фактом події проводиться дослідча перевірка.

                   2. 18 липня 2014 року о 16.54 год. невідома особа на телефон диспетчерської служби автовокзалу «Львів» (вул. Стрийська, 109) повідомила про те, що на території автовокзалу знаходиться підозріла особа з вибухонебезпечним предметом.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 50 осіб та 12 од. техніки (з них 9 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із будівлі автовокзалу виведено близько 270 осіб, з них 30 осіб персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території автовокзалу – людину, яка могла б скоїти терористичний акт, а також вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 19.10. За фактом події проводиться дослідча перевірка.

           3. 19 липня 2014 року о 10.35 год. на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування пл. Св. Теодора у м. Львові (Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

           На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 79 осіб та 24 од. техніки (з них 10 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З місця події виведено на безпечну відстань 30 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження території. Пошукові роботи були завершені о 12.05 – вибухового пристрою не виявлено.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

           4. 19 липня 2014 року об 11.48 год. невідома особа на телефон диспетчерської служби «103» КП ЛОР «Львівська станція швидкої медичної допомоги» повідомила про те, що у м. Львові, вул. Чайковського, 37 (Галицький район) заміновано ресторан «Купол». Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

           На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 40 осіб та 13 од. техніки (з них 11 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

 Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщення ресторану було виведено на безпечну відстань 8 осіб (з них 5 осіб обслуговуючого персоналу). Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі та прилеглої території. Пошукові роботи були завершені о 12.35 – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

           5. 19 липня 2014 року о 22.18 год. на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування у м. Львові розважального закладу Кантрі-клуб «Лєррой», вул. Героїв УПА, 80 (Франківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

           На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 30 осіб та 8 од. техніки (з них 10 осіб та 3 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

 Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із клубу виведено на безпечну відстань 15 осіб (відвідувачів та персоналу закладу). Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення клубу та прилеглої території. Пошукові роботи були завершені о 02.25 – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

          6.  19 липня 2014 року о 22.28 год. на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування у м. Львові розважального закладу Клуб «Пікассо», вул. Зелена, 88 (Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

            На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 35 осіб та 13 од. техніки (з них 13 осіб та 5 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із клубу виведено на безпечну відстань 31 особу (відвідувачів та персоналу закладу). Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення клубу та прилеглої території.

 Пошукові роботи були завершені о 01.40 - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

          7. 19 липня 2014 року о 22.41 год. на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування у м. Львові ПАТ ТГК «Дністер Прем’єр Готель», вул. Матейка Я., 6 (Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

           На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 42 осіб та 13 од. техніки (з них 13 осіб та 5 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

 Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із туристично-готельного комплексу виведено на безпечну відстань 130 осіб (100 клієнтів та 30 осіб персоналу закладу). Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень комплексу та прилеглої території. Пошукові роботи були завершені о 01.00 – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

          8. 20 липня 2014 року о 19.38 год. до оперативно-диспетчерської служби ОКЦ ГУ ДСНС України у Львівській області від чергового Личаківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення про замінування у м. Винники (Львівської міської ради) другого поверху готелю готельно-відпочинкового комплексу «Галактика» по вул. Миколайчука, 1.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

          На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 40 осіб та 11 од. техніки (з них 13 осіб та 4 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

                   Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщень готельно-відпочинкового комплексу виведено на безпечну відстань 24 особи. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень готелю та прилеглої території. Пошукові роботи були завершені о 21.28 – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         9. 22 липня о 10.55 у м. Львові, вул. Ліська, 7 (Франківський район), під час проведення ремонтних робіт на даху приватного одноповерхового будинку власником будинку виявлено боєприпаси та стрілецьку зброю часів І та ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. На місці події спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області виявлено арсенал зброї:

- ручну гранату М-39 з отвором з різьбою – 30 од.;

- предмет зовні схожий на ручну гранату М-39 з вкрученим предметом складної конструкції – 1 од.;

- предмет зовні схожий на підривник до ручної гранати – 30 од.;

- предмет зовні схожий на капсуль детонатор – 89 од.;

- предмет циліндричної форми зовні схожий на піротехнічний патрон – 3 од.;

- патрони для карабіна Маузер калібру 7.92 мм – 580 од.;

- патрони для пістолетів різних калібрів – 1088 од.;

- предмет зовні схожий на карабін Маузер М-98 – 1 од.;

- предмет зовні схожий на ствол з ударно спусковим механізмом та спусковим гачком малокаліберної гвинтівки та приклад до неї – 1 од.;

- предмет зовні схожий на імовірно пістолет системи Браунінг – 1 од.;

- предмет зовні схожий на пістолет моделі Веста калібру 7.65 мм – 1 од.;

- предмет зовні схожий на пістолет моделі Штаєр – 1 од.;

- предмет зовні схожий на пістолет Маузер К-96 – 1 од.;

- предмет зовні схожий на пістолет Маузер калібру 7.65 мм – 1 од.;

- предмет зовні схожий на однозарядний малокаліберний пістолет – 1 од.

О 14.40 виявлені боєприпаси та зброю вилучено для знешкодження встановленим порядком.