10 вересня - 16 вересня 2014 року

           1. 10 вересня 2014р. о 12.19 невідома особа на телефон служби охорони Торгового центру «Магнус», м. Львів, вул. Шпитальна, 1 (Шевченківський район) повідомила про замінування будівлі торгового центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 29 осіб та 10 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько  40 осіб відвідувачів та 110 осіб персоналу ТЦ «Магнус». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено.

 Роботи завершено о 16.50. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         2. 10 вересня о 12.10 невідома особа на телефон адміністрації  Центру меблів та інтер’єру «Марк», м. Львів, вул. Княгині Ольги, 95 (Франківський район) повідомила про замінування будівлі торгового центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 25 осіб та 8 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько 90 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 13.35. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         3. 10 вересня 2014 року о 12.50 год. невідома особа на телефон оперативної служби "102" Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області повідомила про замінування та здійснення терористичного акту ТЦ "Іскра" (вул. Сихівська 16, Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” в кількості 11 од. техніки 42 чол.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із ТЦ "Іскра" виведено на безпечну відстань 450 осіб з них 220 персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень ТЦ  "Іскра"  та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 18.10 год.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         4. 10 вересня 2014 року о 16.57 год. на тел. 101 надійшла інформація про те, що на вул. Кн. Ольги, 100Б (Франківський район) на території колишньої військової частини під час проведення будівельних робіт ДП "Статус" ТзОВ "Леополіс плюс" начальником будівельної дільниці Сениченим Р.В. виявлений вибуховий предмет 2 Світової війни схожий на 140 – 150 мм артилерійський снаряд. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подана заявка на вилучення піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич).

        5. 10 вересня 2014 року о 08.00 год. на тел.. 101 надійшла інформація про те, що поблизу с. Брюховичі (Львівська МР) в лісі виявлено артилерійській снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

         6. 11 вересня 2014 року о 13.13 год. поступив анонімний телефонний дзвінок в приймальну директора ДП ЛДЗ "Лорта" (вул. Патона, 1, Залізничний район), що підприємство заміновано. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” в кількості 15 од. техніки та 51 чол.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із ДП "ЛДЗ "Лорта" виведено на безпечну відстань 788 осіб – працівників підприємства. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень ДП "ЛДЗ "Лорта" та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 15.35 год.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         7. 11 вересня 2014 року о 13.50 год. невідома особа на телефон оперативної служби "102" Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області повідомила про замінування прохідної ДП "Львівського державного бронетанкового заводу" (вул. Стрийська, 73, Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” в кількості 48 чол. та 10 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із прохідної ДП "ЛДБЗ" виведено на безпечну відстань 3 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень прохідної та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 16.25 год.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         8. 15 вересня 2014 року о 11.50 год. невідома особа на телефон оперативної служби "102" Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області повідомила про замінування в Стрийському парку будівлі "Львівської Торгово-промислової палати", вул. Стрийська, 14 (Галицький район).  Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 39 осіб та 12 од.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Евакуація не проводилася. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 14.55.     

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         9.  15 вересня 2014 року о 10.55 год. невідома особа на телефон          264-53-47 оперативної служби Західного територіального командування Національної гвардії України (вул. Стрийська,146, Франківський район) повідомила про замінування та здійснення терористичного акту. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” в кількості 42 чол. та 8 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Виведено на безпечну відстань 100 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 13.00 год.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         10. 15 вересня о 12.50 на телефон оперативної служби «102» Львівського міського управління ГУМВС України у Львівській області надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування будівлі Головного залізничного вокзалу станції "Львів" (пл. Двірцева,1, Залізничний район)

         Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 103 осіб та 12 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі вокзалу виведено близько 720 пасажирів та 148 осіб обслуговуючого персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України на Львівській залізниці разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території вокзалу - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 13.50. Затримки руху залізничного транспорту не було. За фактом події проводиться дослідча перевірка.

            11. 12 вересня 2014 року  о 07.00 год. на тел. 102 надійшла інформація про те, що на вул. Мазепи, 17, на сходовій клітці біля квартири № 24, виявлено чоловіка з вогнепальним пораненням в голову.   

         Для консультації була викликана бригада СШМД, яка констатувала, що смерть наступила в результаті поранення в голову.

          Обставини загибелі встановлюються. Проводиться дослідча перевірка.