17 вересня - 23 вересня 2014 року

        1. 17 вересня 2014 року о 15.15 год. на телефон (241-83-03) чергового оператора таксі ПП АЦ (автомобільний центр) "Алькор" надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування будівлі Головного залізничного вокзалу станції "Львів" (пл. Двірцева,1, Залізничний район).

            Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 111 осіб та 6 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі вокзалу виведено близько 700 пасажирів та 100 осіб обслуговуючого персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України на Львівській залізниці разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території вокзалу - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 17.15. Затримки руху залізничного транспорту не було. За фактом події проводиться дослідча перевірка.

         2. 18 вересня 2014 року о 14.02 год. від невідомої особи надійшло повідомлення на телефон оперативного чергового СБУ у Львівській області  про замінування міжнародного аеропорта «Львів» імені Данила Галицького, вул. Любінська, 168 (Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути теракт, не висувалось. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 70 осіб та 14 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із терміналу "А" та приміщення вокзалу виведено на безпечну відстань 390 осіб. (300 пасажирів та 90 працівників аеропорту).

         З метою виявлення вибухового пристрою спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України разом з кінологом з залученням 1-ї пошукової собаки, проведено обстеження приміщень та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 15.15.

         За фактом події проводиться дослідча перевірка.

         3. 20 вересня близько 24.00 год. на вул. Хмельницького Б., 267 (Шевченківський район) водій легкового автомобіля «Volkswagen Passat» скоїв наїзд на пішохода, 1979 року народження, жителя c. Соколівка Бродівського району, який від отриманих травм загинув на місці події. Тіло загиблого доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу.

Причини та обставини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

         4. 23 вересня 2014 року о 11.50 год.  від невідомої особи надійшло повідомлення в канцелярію міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького про замінування будівлі аеропорту, вул. Любінська, 168 (Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 80 осіб та 13 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із терміналу "А" та приміщення аеропорту виведено на безпечну відстань 180 осіб. (100 пасажирів та 80 працівників аеропорту).

         З метою виявлення вибухового пристрою спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України разом з кінологами проведено обстеження приміщень та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 12.45.

         За фактом події проводиться дослідча перевірка.

         5.  23 вересня 2014 року о 18:36 год. на тел. відділу "Гаряча лінія міста" поступила інформація про те, що на  вул. Бортнянського Д.,37 (Залізничний район) - впало дерево, перегородило дорогу. Внаслідок  падіння дерева постраждало 3 осіб, двоє після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовились,  одна жінка 1949 року народження, з діагнозом забійна рана тім'яної ділянки голови, в стані середньої важкості, бригадою швидкої медичної допомоги, госпіталізована в нейрохірургічне відділення комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.