24 вересня - 30 вересня 2014 року

         1.  24 вересня 2014 року о 15.13 год. невідома особа повідомила на  телефон «102»   чергового Львівського міського відділу ГУ МВС України у Львівській області про те, що на тел. Довідки Автовокзалу поступило повідомлення про замінування будівлі "Автовокзал" (вул. Стрийська, 109). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 44 особи та 11 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, із будівель Автовокзалу виведено близько 100 осіб з них 30 чол. персоналу Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території стадіону - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 16.30.

         За фактом події проводиться дослідча перевірка.

         2. 24 вересня 2014 року о 16.00 год. на тел. 101 надійшла інформація про те, що на вул. Стуса, 22а (Сихівський район) під час проведення будівельних робіт фірмою "Корпорація будівельних підприємств "Галичартбуд", працівниками фірми  виявлено протитанкову міну часів ІІ Світової війни.   Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

         3. 26 вересня о 13.12 на телефон диктора головного залізничного вокзалу (226-20-69) невідома особа повідомила про замінування будівлі головного залізничного вокзалу станції «Львів» (пл. Двірцева, 1, Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух,  не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 82 осіб та 10 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із будівлі вокзалу виведено близько 80 працівників та                  300 пасажирів. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України на Львівській залізниці разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території вокзалу. Роботи завершено о 14.20 - вибухового пристрою не виявлено.

Затримки руху залізничного транспорту не було. Проводяться заходи            з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         4. 27 вересня о 12.21 на телефон чергової кімнати відпочинку головного залізничного вокзалу (226-20-67) невідома особа повідомила,  що на привокзальній площі головного залізничного вокзалу станції «Львів»        (пл. Двірцева, Залізничний район) знаходиться вибухівка. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 26 осіб та 10 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження площі та прилеглої території. О 13.35 пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Евакуаційні заходи не проводились, рух залізничного транспорту не припинявся. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

        5. 27 вересня о 20.21 у м. Львові (вул. Липова Алея, 9, Сихівський район) в електрощитовій на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку, який належить ЛКП «Дністер» виникла пожежа. Внаслідок пожежі отруїлись продуктами горіння 3 (три) особи, з них 2 дитини, яких було доставлено до медичних закладів м. Львова, де після обстеження та надання медичної допомоги відпущено до дому. На час гасіння пожежі з будинку виведено на безпечну відстань 32 особи. Пожежу ліквідовано о 20.58 силами п’ятьох пожежно-рятувальних підрозділів.

        6.  30 вересня близько 23.30 у м. Львові (вул. Наукова, 62, Франківський район) водій  легкового автомобіля скоїв наїзд на пішохода ( невідомий чоловік віком 45-50 років) , який загинув на місці події. Тіло загиблого доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу. Водій з місця аварії зник. Проводиться пошук винуватця дорожньо-транспортної пригоди та встановлення особи загиблого.