1 жовтня - 7 жовтня 2014 року

       1. 1 жовтня 2014 року о 12.32 год. на телефон секретаря ЛКП "МЦІТ" невідома особа повідомила,  що в адміністративній будівлі Львівської міської ради "Ратуша" (пл. Ринок,1, Галицький район) знаходиться вибухівка. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 49 осіб та 13 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З будівлі "Ратуша" виведено близько 900 осіб, з них 600 працівників Львівської міської ради та 300 відвідувачів. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження адміністративної будівлі та прилеглої території. О 14.17 пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.       

         2. 02 жовтня 2014р. о 16.41 невідома особа на телефон служби охорони Торгового центру «Магнус», м. Львів, вул. Шпитальна, 1 (Галицький район) повідомила про замінування будівлі торгового центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 40 осіб та 11 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько  470 осіб з них  відвідувачів 350 та 120 осіб персоналу ТЦ «Магнус». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено.

 Роботи завершено о 18.07 год. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         3. 2 жовтня 2014 року о 10.53 год. на тел. 101 надійшла інформація про те, що в смт Брюховичі Львівської міської ради на вул. Незалежності України, 62 (на відстані близько 120 м від житлового будинку) під час проведення земляних робіт, виявлено предмет ззовні схожий на 100 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

         4. 3 жовтня о 14.56 невідома особа на телефон чергового ГУ МВСУ у м. Львові (тел. 102) повідомила про замінування будівлі компанії ТзОВ "САТ", м. Львів, вул. Конюшинна, 21 (Залізничний район).    Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

        На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 35 осіб та 9 од. техніки.

        Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із приміщень будівлі виведено на безпечну відстань близько 30 осіб персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень будівлі та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено.

    Роботи завершено о 16.30 год. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         5. 5 жовтня о 14.50 поблизу смт. Брюховичі Львівської МР у лісосмузі під час збирання грибів місцевим мешканцем виявлено 9 (дев’ять) вибухонебезпечних предметів часів ІІ Світової війни (152-мм артилерійський снаряд – 1, 122-мм артилерійський снаряд – 4, 105-мм артилерійський снаряд – 1, 75-мм артилерійський снаряд – 2, 82-мм мінометна міна – 1). Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 19.50 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) виявлені боєприпаси вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

         6. 6 жовтня о 15.10 у м. Львові (вул. Вірменська, 2, Галицький район) працівниками ЛМКП «Айсберг» під час очищення димовентиляційних каналів на горищі чотирьохповерхового житлового будинку виявлено мінометну міну часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич).