15 жовтня - 21 жовтня 2014 року

         1. 15 жовтня 2014 року о 08.15 год. на тел. 102 поступило повідомлення про те, що у м. Львові на вул. Кооперативна, 2 (двоповерховий житловий будинок, власник будинку приватний підприємець Белей Іван Андрійович власник фірми "Олеські води"),  (Залізничний район) було виявлено розтяжку (гранату РГД -5).

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 42 осіб та 12 од. техніки.

       Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із будинку виведено на безпечну відстань 3 осіб.

        Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області були проведені дії по розмінуванню. Роботи завершено о 09.15 год. Проводяться заходи з встановлення особи, яка встановила розтяжку.        

         2. 15 жовтня о 10.35 у смт. Брюховичі Львівської МР (вул. Брюховицька, б/н)  в лісі під час збирання грибів місцевим жителем виявлено 3 (три) артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

         3. 21 жовтня о 18.19 невідома особа на телефон оперативно-чергової служби ОКЦ ГУ ДСНС України  у Львівські області (тел. 101) з мобільного телефону(096-561-84-08) повідомила, що хоче підірвати заправку «Коломойського» у м. Львові по проспекту Червоної Калини (Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух,  не висувалось.

          За адресами: АЗС-31 «АNP» ТзОВ «Влада-Oил», (просп. Червоної       Калини, 50) та АЗС-19 «АNP» ТзОВ «Смарагда», (просп. Червоної Калини, 13 «а») працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом    дій …” у складі 43 осіб та 16 од. техніки.

         Місця подій було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із території двох АЗС виведено на безпечну відстань 6 осіб персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень будівель та прилеглої території автозаправочних станцій.         Пошукові роботи завершено о 20.00 (АЗС-31 о 19.40,  АЗС - 19 о 20.00).  Вибухового пристрою - не виявлено.      Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         4. 18 жовтня 2014 року о 9.51 год. у м. Львові, вул. Богомольця О., акад., 9 «а» (Личаківський район) в квартири №2 на другому поверсі 4-х поверхового житлового будинку виникла пожежа. Під час гасіння пожежі виявлено тіло власника квартири, 1949 року народження. Пожежу ліквідовано о 10.13 силами двох пожежно-рятувальних відділень ГУ ДСНС України у Львівській області.

         Причина пожежі - встановлюється.        

         Проводиться дослідча перевірка.

         5. 19 жовтня о 20.45 до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні, з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом», госпіталізовано двох дітей, жителів м. Львова (вул. Цегельського Л., 3/3, Франківський район)..

         Стан потерпілих на 6.00 20 жовтня - середньої важкості.

         Після проведення додаткових аналізів отруєння чадним газом не підтвердилось (0% карбоксигемоглобіну).

         Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири.

 Причини події - з’ясовуються.

         6.  20 жовтня о 15.30 у м. Львові на вул. Конолальця Є., 25 (Франківський район) водій легкового автомобіля «ВАЗ-2109» здійснив зіткнення з припаркованим на узбіччі дороги легковим автомобілем «Renault Megane». Внаслідок ДТП водій «ВАЗ-2109» Б., 1955 року народження, житель с. Муроване Пустомитівського району помер на місці події.

          Причина події - з’ясовується. Проводиться дослідча перевірка.

          7. 22 жовтня о 04.18 у м. Львові, вул. Колесси Ф., акад., 8 (Галицький район) в квартирі №5 внаслідок отруєння продуктами горіння (згорання їжі на плиті) померла П. С., 1956 року народження. Обставини події - встановлюються. Проводиться дослідча перевірка.