21 жовтня - 28 жовтня 2014 року

         1.  22 жовтня о 10.35 невідома особа на телефон чергового ГУ МВСУ у м. Львові (тел. 102) повідомила про замінування головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Бандери С., 12, Галицький район). Дзвінок був здійснений з телефону 238-04-91 (вуличний таксофон, розташований на вул. Карпінського, 8, Галицький район).

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 37 осіб та 11 од. техніки. Місце подій було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З головного корпусу університету виведено на безпечну відстань 1150 осіб, з них 350 осіб викладацького та обслуговуючого персоналу, 800 студентів. 

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень корпусу університету та прилеглої території. Пошукові роботи завершено о 14.20, вибухового пристрою - не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.         

         2. 23 жовтня о 15.49 невідома особа на телефон приймальні Львівської облради повідомила про замінування адміністративної будівлі  Львівської  облдержадміністрації  (вул. Винниченка В., 18, Личаківський район).

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 68 осіб та 16 од. техніки. Місце подій було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З будівлі виведено на безпечну відстань 420 осіб, з них 400 працівників та обслуговуючого персоналу, 20 відвідувачів. 

 Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження 202 приміщень адміністративної будівлі та прилеглої території. Пошукові роботи завершено о 17.30, вибухового пристрою - не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         3. 23 жовтня о 16.15 невідома особа на телефон 102 повідомила про замінування   супермаркету «Фуршет», м. Львів, вул. Богдана Хмельницького, 176 (Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 25 осіб та 9 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із супермаркету виведено на безпечну відстань близько 110 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень супермаркету та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 18.45. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         4. 23 жовтня о 16.15 невідома особа на телефон 102 повідомила про замінування супермаркету «Фуршет», м. Львів, вул. академіка Андрія Сахарова, 45 (Франківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 28 осіб та 7 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із супермаркету виведено на безпечну відстань близько 170 осіб, з них 150 відвідувачів та 20 обслуговуючого персоналу. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень супермаркету та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 18.45. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         5. 23 жовтня о 16.15 невідома особа на телефон 102 повідомила про замінування супермаркету «Фуршет», м. Львів, вул. Зубрівська, 38 (Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух,  не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 40 осіб та 12 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із супермаркету виведено на безпечну відстань близько 45 осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень супермаркету та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 19.30. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         6. 24 жовтня 2014 року о 12.43 год. від невідомої особи надійшло повідомлення в канцелярію міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького про замінування будівлі аеропорту, вул. Любінська, 168 (Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 72 осіб та 12 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із терміналу "А" та приміщення аеропорту виведено на безпечну відстань 240 осіб. (120 пасажирів та 120 працівників аеропорту).

         З метою виявлення вибухового пристрою спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України разом з кінологами проведено обстеження приміщень та прилеглої території - вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 13.35.

         За фактом події проводиться дослідча перевірка.

 

                   2.  Пожежі в екосистемах протягом 28.10.2014 року

            - в м. Львові по вул. Стрийська, б/н на відкритій території загоряння  сухої трави окремими осередками на площі 0,0075 га;

         - в м. Львові по вул. Вернадського, 14 на відкритій території загоряння сухої трави окремими осередками на площі 0,08 га.