29 жовтня - 4 листопада 2014 року

         1. 29 жовтня об 11.52 у м. Львові (вул. Ужгородська, буд. №15, Галицький район) під час ремонту даху будівлі виявлено ручну гранату часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 18.20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) виявлений боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.   

         2. 29 жовтня о 12.59 на станції «Львів», пл. Двірцева, 1, (Залізничний район) в пасажирському потязі № 69 сполученням «Маріуполь - Львів» у 7 вагоні в 3 купе після висадки пасажирів провідником було виявлено      2 (дві) ручні гранати (попередньо РГД-5 та РГН) без запалів.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 59 осіб та 14 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області  проведено обстеження вибухонебезпечних предметів та о 14.45 здійснено їх вилучення для дослідження. Затримки руху залізничного транспорту не було. Проводиться дослідча перевірка.

         3. 29 жовтня о 13.10 у м. Львові, на перехресті вулиць Стрийська – Наукова (Франківський район) водій вантажного автомобіля «Вольво» Захарченко Сергій Володимирович, 1979 року народження, житель Київської області, скоїв наїзд на жінку (віком близько 70 років – рік народження та місце проживання встановлюються), яка від отриманих травм загинула на місці події. Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

         4. 29 жовтня 2014 року о 21.39 год.  на тел. 101 поступила інформація про те, що на вул. Вітовського, Д., 9а/2, (Галицький район, ЛКП "Снопківське") отруїлись, чадним газом 2 (двоє) осіб, яких у стані середнього ступеня важкості було доставлено до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери потерпілих (в обох 0% карбоксигемоглобіну) у задовільному стані відпущені до дому. Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події - з’ясовуються.

         5. 30 жовтня о 12.30 у м. Львові, на вул. Пасічна, 2 на кінцевій зупинці трамвая №2, водій трамвая №2 скоїв наїзд на пішохода жінку (віком близько 60 років – рік народження та місце проживання встановлюються), яка переходила дорогу в невстановленому місті. Жінка від отриманих травм загинула на місці події. Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

         6. 30 жовтня о 15.15 у м. Львові на вул. Антоновича В., 111, Франківський район, в підвалі трьохповерхового житлового будинку під час проведення господарських робіт, жителем будинку виявлено герметично закриту ємність з написом «Ртуть» вагою близько 2 кг. О 17.30 ємність передано працівникам управління з питань  НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.

         7. 4 листопада о 11.30 у м. Львові невідома особа на телефон громадської приймальної Головного управління Державної фіскальної служби  у Львівській області повідомила про замінування адмінбудівлі ГУ ДФС (вул. Стрийська, 35, Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 55 осіб та 16 од. техніки.

  Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із приміщень адмінбудівлі було виведено на безпечну відстань 1655 осіб, з них 1570 працівників та 85 відвідувача. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень будівлі та прилеглої території. О 16.10 пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи,   яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

         8.  4 листопада 2014 року о 10.35 год. у м. Винники Львівської МР (вул. Галицька,3)  на території цегельного заводу працівниками при проведенні земляних робіт виявлено авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

         9. 4 листопада  2014 року о 10.27 год.  на тел. управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення від чергового лікаря швидкої медичної допомоги  поступила інформація про те, що на вул. Вірменській, 30/5, (Галицький район, ЛКП "Старий Львів", квартира на другому поверсі, газовий котел в ванній кімнаті, попередньо отруїлись, чадним газом 3 (три) особи. Потерпілі зареєстровані за адресою Харківська область с. Крисино. Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причина події порушення правил експлуатації газових приладів.

        10. 4 листопада  2014 року о 16.01 год.  на тел. управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення від чергового лікаря швидкої медичної допомоги  поступила інформація про те, що о 10.42 год. на вул. Дорошенка, 66/9, (Галицький район, ЛКП "Цитадель Центр", будинок цегляний, триповерховий), попередньо отруїлась, чадним газом 1 (одна) особа.  Потерпілу в легкому стані (9% карбоксигемоглобіну) госпіталізовано в ОКЛ. 

         Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причина події порушення правил експлуатації газових приладів.

 

                   3.  Пожежі в екосистемах

 

         - 30.10.2014 у м. Львові на вул. Стуса, 4 горіння сухої трави на площі 0,004 га. Пожежі своєчасно ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС України у Львівській області.

         - 02.11.2014  у м. Львові, вул. Стрийська, 147 на відкритій території загоряння  сухої трави окремими осередками на площі 0,006 га.

         - 04.11.2014 у м. Львові по вул. І.Франка, 105 на відкритій території сухе листя на площі 8 м2.