25 лютого - 3 березня 2015 року

         1.  28 лютого о 08:10 год. у м. Львові (вул. Барбарисова, Шевченківський район) поблизу залізничної станції “Клепарів” працівниками залізниці на залізничній цистерні, з дизпаливом, вантажного поїзду № 3157, який прибув на станцію для розформування, виявлено особу чоловічої статі, 1988 року народження, житель Херсонської області, супроводжував вантаж з дизпаливом), який заліз на цистерну і, ймовірно, був смертельно вражений струмом. Крім того, на чоловіку тлів одяг.

       О 08:44 год. працівниками залізної дороги на місці події було знеструмлено ділянку залізниці. О 09:24 год. пожежно-рятувальним підрозділом ГУ ДСНС України  у Львівській області за допомогою вогнегасника ліквідовано тління одягу загиблого. Обгоріле тіло загиблого знято з цистерни та доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу. Затримки руху залізничного транспорту не було. Обставини та причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

          2. 1 березня о 10:55 год. у м. Львові на перехресті  вул. Стрийська та вул. Максимовича М. сталося зіткнення маршрутного таксі “Еталон”, який слідував за маршрутом № 234 “Жидачів - Львів” (перевізник ТзОВ ВТП “Жидачівавтотранс”) та тролейбуса, який слідував по маршруту № 25. Внаслідок ДТП 4 (чотири), з них 1 (одна) дитина особи отримали травми різного ступеня важкості та були направлені до травматологічного відділення   8 комунальної міської клінічної лікарні, а саме:

- пасажирка маршрутного, 1988 року народження, жителька м. Миколаєва, з діагнозом  закрита черепно-мозкова травма, перелом кістки носу - після надання медичної допомоги відпущена додому;

- пасажир маршрутного таксі (дитина), 2013 року народження, житель м. Миколаєва, з діагнозом  закрита черепно-мозкова травма, гематома потиличної ділянки голови - після надання медичної допомоги відпущений додому;

- пасажир тролейбусу, 1932 року народження, житель м. Львова з діагнозом  закрита черепно-мозкова травма, забійна гематома чола  - після надання медичної допомоги відпущений додому;

- пасажир маршрутного таксі, 1957 року народження, жител с. Солонка Пустомитівського району, з діагнозом  забій колінного суглобу – після надання медичної допомоги відпущений додому.

          Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

          3. 1 березня о 16:08 год. в м. Львові на вул. Володимира Великого, 14 А (Франківський район) чоловіком, під час прогулянки в парковій зоні, біля кінотеатру “Сокіл” (на відстані 800 м від житлових будинків) було виявлено 1 (один) артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

          4. 2 березня о 06:38 год. невідома особа на телефон чергового міського управління ГУ МВС України у Львівський області з мобільного телефону (063-571-94-19) повідомила про замінування ДП Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького (вул. Любінська, 168, Залізничний район) та попередила, що вибух буде здійснено о 22:00 год. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

          На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" у складі 58 осіб та 8 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із терміналу "А" та приміщення аеропорту виведено на безпечну відстань   70 осіб, з них 40 працівників аеропорту. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території  ДП Міжнародний аеропорт "Львів". Пошукові роботи завершено о  8:20 год. - вибухового пристрою не виявлено.

        Затримки авіарейсів не було. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.