20 травня - 26 травня 2015 року

        Розвиток надзвичайної ситуації №1 (рівень об’єктовий), яка виникла в результаті вживання 10, 11, 12 травня неякісних страв в ресторації “Театр Пива “Правда” в м. Львові (площа Ринок, 32). У період з 12 до 15 травня у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню  всього було госпіталізовано 58 осіб, з них   4 дитини до 18 років.

          Станом на 06:00 год. 27 травня на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 7 осіб, з них 1 дитина, стан всіх госпіталізованих наближається до задовільного.

          Потерпілим в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги. Протиепідемічні заходи продовжуються. Ситуація контрольована.

            1.  20 травня о 08:34 год. у м. Львові, (вул. Городоцька, 211, Франківський район, ЛКП «Навколо Базару»), в квартирі № 3, отруїлися, чадним газом 2 (дві) особи з них 1 (одна) дитина.

          Потерпілих в стані середньої важкості було госпіталізовано в заклади охорони здоров’я.

            Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено в квартирі подачу газу до квартири. Причини події - з’ясовуються.

          2. 21 травня близько 01:00 год. у м. Львові, вул. Степанівни О., 12 (Залізничний район, ЛКП “Граніт”), у 3-х поверховому 11-ти квартирному житловому будинку мешканцями зафіксовано прогресування тріщин в квартирах №№1, 5, 9, на сходових маршах та на фасаді будинку (пошкоджено раніше встановлені маяки). Поруч з будинком проводиться будівництво компанією “Ріел” м. Львів.

          На місце події виїжджали рятувальники ГУ ДСНС України у Львівській області, голова Залізничної районної адміністрації, працівники управління з питань НС та ЦЗН ЛМР, працівники комунальних підприємств, аварійна бригада ПАТ “Львівгаз”, працівники Залізничного РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області. За попередніми даними в будинку зареєстровано 25 осіб, фактично проживає 17 осіб. Мешканцям будинку було запропоновано тимчасово відселитись до готелю “Турист”, м. Львів. Жителі пошкодженого будинку письмово відмовились від переселення до готелю. Мешканці квартир №5 (2 особи) та №9 (2 особи) тимчасово переїхали до родичів.

Газопостачання до будинку припинено. За станом будинку проводиться спостереження. З компанією забудовником вирішується питання щодо фінансування робіт з підсилення будинку та проведення ремонту в пошкоджених квартирах.  

          3. 21 травня о 13:18 год. у м. Львові на вул. Промислова, 29 (Шевченківський район), загорівся автомобіль Фольксваген Транспорт №ВС7181ВО. Вогнем знищено моторний відсік автомобіля. Постраждалих немає. Пожежу ліквідовано до прибуття пожежного підрозділу. Причини події -

          4. 26 травня внаслідок проходження атмосферного фронту над територією Львівської області, який супроводжувався сильною зливою, відбулось формування значного місцевого та схилового стоку.

Внаслідок негоди підтоплені житлові будинки та території, а саме:

         м. Львів – підтоплено 1 житловий будинок, 4 підвали житлових будинків,   1 підвал ТОВ 1 присадибну ділянку:

          сел. Брюховичі вул. Кленова, 1 підтоплено 1 житловий будинок та  1 присадибну ділянку. Для відкачки води виїжджала АЦ ДПРЧ-32 сел. Брюховичі (4 чол.), ОГ Шевченківського РВ. Відкачано 75 м3 води;

          вул. Коновальця, 33 підтоплено 1 підвал ТОВ «Сінева Україна». Для відкачки води виїжджала АЦ, МП ДПРЧ-2 м. Львова (3 чол.). Відкачано 50 м3 води;

          вул. Торф’яна, 11, 15, 19, 21 підтоплено 4 підвали житлових будинків та прилегла територія. Для відкачки води виїжджали: 2 МП, АЦ ЧСПТ (6 чол.) (Кульков А.В.); МП, АПД ДПРЧ-3 м. Львова (4 чол.); АЦ ЛДУ БЖД (7 чол.); ОКЦ (4 чол.) та ОГ Шевченківського РВ. Всього відкачано 1206 м3 води.