30 вересня - 6 жовтня 2015 року

        1. 30 вересня о 23:16 год. невідома особа на телефон “102” чергового Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області повідомила про замінування п’ятого поверху будівлі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (м. Львів, вул. Личаківська, 26, Личаківський район ). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 37 осіб та 15 од. техніки.

  Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.  

         Працівниками Личаківського районного відділу ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВСУ у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження двох будівель центру та прилеглої території (на час обстеження з терапевтичного та хірургічного відділень, які розташовані на  п’ятих поверхах тимчасово було виведено на безпечну відстань 96 осіб). Всього на час події в центрі перебувало на лікуванні 535 осіб. 01:30 год. 1 жовтня пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

         2. 3 жовтня о 13:58 год. у смт. Брюховичі Львівської МР в лісі (1500 м від житлових будинків) під час збирання грибів виявлено 2 (два) артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

         3. 4 жовтня о 19:20 год. у смт. Брюховичі Львівської МР в лісі під час збирання грибів виявлено артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

         4. 4 жовтня о 21:03 год. у смт. Рудно Львівської МР під час проведення земляних робіт у приватному домогосподарстві виявлено ручну гранату часів ІІ Світової війни. Власником домогосподарства вибухонебезпечний предмет передано працівнику патрульної поліції. Подано термінову заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

         5.  01 жовтня о 22:15 год. в м. Львові по вул. Шевченка, 317 водій легкового автомобіля «Volkswagen Passat», 1978 року народження, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Внаслідок ДТП водій автомобіля загинув на місці події та травмовано пасажирку автомобіля (особа встановлюється), яку госпіталізовано до лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова. Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по вивільненню тіла загиблого та змивання паливно-мастильних матеріалів з дорожнього полотна. Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

          6. Станом на 06:00 год. 3 жовтня всі 9 осіб, з них 1 дитина, яких після святкування дня народження 19 вересня у м. Львові, вул. Вернадського, 4 (Сихівський район) в квартирі № 43 було госпіталізовано до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, у задовільному стані виписані з лікарні.