3 лютого - 9 лютого 2016 року

         1. 3 лютого о 10:20 год. від чергового Управління Служби безпеки України у Львівській області надійшло повідомлення, що, за отриманою інформацією від колл-центру Служби безпеки України, у м. Львові заміновано мережу супермаркетів «Сільпо» - 10 закладів, о 16.00 год. відбудеться вибух. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось. На місцях подій працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” було задіяно 2 групи розмінування. Біля будівель закладів було виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівель та прилеглої території. Пошукові роботи завершено о 15:50 год. - вибухових пристроїв не виявлено, а саме:

- вулиця Городоцька, 179 (Франківський район), пошукові роботи завершено об 13.00 год.;

- вулиця Богдана Хмельницького, 214 (Личаківський район) пошукові роботи завершено об 15.20 год.;

- вулиця Гетьмана Мазепи, 11 (Шевченківський район) пошукові роботи завершено об 14.50 год.;

- вулиця Під Дубом, 7Б (Галицький район) пошукові роботи завершено об 15.50 год.;

- вулиця Наукова, 35А (Франківський район) пошукові роботи завершено об 12.30 год.;

- вулиця Княгині Ольги, 106 (Франківський район) пошукові роботи завершено об 12.00 год.;

- вул. Широка, 87 (Залізничний район) пошукові роботи завершено об 13.40 год.;

- вулиця Івана Виговського, 100 (Залізничний район) пошукові роботи завершено об 11.40 год.;

- проспект Червоної Калини, 62 (Сихівський район) пошукові роботи завершено об 13.55 год.;

- вулиця Шевченка, 358А (Шевченківський район) пошукові роботи завершено об 14.25 год.

         2. 5 лютого о 17:40 год.  на телефон “гарячої лінії” Кабінету Міністрів України від анонімного громадянина з мобільного телефону  063-404-96-93 (попередньо з м. Донецьк) надійшло повідомлення про  замінування у м. Львові, на вул. Бендери С., б/н (Галицький район) пам’ятника Степану Бандері. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

          На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …”. Було виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

 Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції  у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження пам’ятника та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 18:40 год. - вибухового пристрою не виявлено.

         3. 5 лютого о 17:20 год. у м. Львові на вул. Пасічній, 167 (Сихівський район) з п’ятого поверху новобудови (будову веде ЗАТ “Шляхобудівельна компанія “Ваш дім”) впав робітник компанії, 1967 року народження, житель с. Новошин Івано-Франківської області. Потерпілого у важкому стані, госпіталізовано до реанімаційного відділення 8-ї Львівської міської клінічної лікарні. Стан на 06:00 год. - важкий.

        4. 7 лютого о 04:30 год. у м. Львові (вул. Саксаганського П., 6, Галицький район) під сходовою кліткою на першому поверсі шестиповерхового житлового будинку виникла пожежа. Потерпілих немає. Вогнем знищено сміття  на площі 10 м2, дерев’яні двері в підвал, пошкоджено вхідні двері та двері вестибюлю на першому поверсі, закопчено стіни з першого по другий поверх.

         Пожежу локалізовано о 04:58 год., ліквідовано о 05:10 год. силами пожежних підрозділів від ГУ ДСНС України у Львівській області.

Під час гасіння пожежі врятовано 22 особи, з них 7 дітей. З будинку було тимчасово евакуйовано 7 осіб, з них 1 дитина.

          5. 7 лютого о 06:10 год. у м. Львові (вул. Любінська, 104/162,  Залізничний  район) в квартирі на шостому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку виникла пожежа. Загиблих немає. Внаслідок пожежі, попередньо, отруїлись продуктами горіння 6 осіб, з них 2 дитини. Дітей госпіталізовано до Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

          Дорослі жителі будинку від госпіталізації відмовилися. Вогнем знищено речі домашнього вжитку   у двох кімнатах квартири.

         Пожежу локалізовано о 06:32 год., ліквідовано о 06:51 год. силами пожежних підрозділів від ГУ ДСНС України у Львівській області.

         Під час гасіння пожежі врятовано 6 осіб, з них 1 дитина. З будинку було тимчасово евакуйовано 14 осіб, з них 2 дитини.